MENIU

Cioloş a anunţat propunerea pentru Ministerul de Interne: Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei sale

Premierul Dacian Cioloş a anunţat numele celui pe care îl va propune pentru şefia Ministerului de Interne: Dragoş Tudorache. Şeful Guvernului va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis care va decide dacă va semna decretul. Ulterior, potrivit procedurii, după numirea în funcţie, Tudorache ar trebui să depună jurământul.

UPDATE 10:33 Dacian Cioloş a făcut anunţul, într-o conferinţă de presă ţinută la Guvern:

"Cred că un interimar nu ar face decat sa prelungeassca o stare de instabilitate. O sa merg cu o propunere definitivă, am hotarat sa merg cu un civil pentru cat mai multa echistanta data fiind sensibilitatea perioadei. Nu am avut mult de ales, e greu sa convingi pe cineva sa vină pentru patru luni de zile. Il propun pe Dragoş Tudorache, seful Cancelariei, cred ca este in masura să faca fata provocarilor".

CINE ESTE DRAGOȘ TUDORACHE

Experienţă profesională

martie 2015 – noiembrie 2015 Sef de unitate, Coordonare si Strategie, Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia

noiembrie 2013 - martie 2015 Sef de unitate, Afaceri Internationale, Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgiaâ

martie 2009 – noiembrie 2013 Sef de unitate, Director Executiv Interimar al Agentiei eu-LISA (2012), Mari Proiecte IT: Sistemele de Informare Schengen si Vize, Directia Generala Justitie, Libertati si Securitate, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia mai 2007

– martie 2009 Coordonator Facilitatea Schengen, DG Justitie, Libertati si Securitate, Comisia Europeana, Bruxelles, Begia Martie 2005- mai 2007 Task Manager, Justitie si Anticoruptie, Delegatia Comisiei Europene, Bucuresti, Romania 2003-2005 Sef al Departamentului Juridic, Echipa Judecatorilor Internationali ONU, Administratia Interimara ONU pt Kosovo, Pristina, Kosovo

2000 – 2003 Sef de unitate si coordonator al celulei de analiza, Departamentul pt Statul de Drept si Protectie a Drepturilor Omului, Organizatia pt Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Misiunea din Kosovo, Pristina, Kosovo

1997 -2002 Judecator, Judecatoria Galati

Iniţial, Guvernul anunţase că acest lucru se va întâmplă luni, însă anunţul a fost întârziat şi de vizita premierului în Germania, dar şi de negocierile care au urmat cu privire la înlocuitorul lui Petre Tobă.

Discuţiile au început de vineri dimineaţă, fiind luate în calcul atât varianta unei propuneri interimare, cât şi cea a unui nou ministru plin, scrie ziare.com.

Potrivit premierului, aflat luni seară în Germania, el va prezenţa marţi numele noului ministru, cel mai probabil unul interimar.

Surse oficiale au declarat, pentru News.ro, că şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, a purtat discuţii cu Cioloş pentru a prelua interimatul la MAI şi este posibil chiar fie numit ministru plin, până la finalizarea mandatului.

Dragoş Tudorache este şeful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar şi portofoliul Comunicaţiilor, din 5 iulie până în 10 august, după demisia lui Marius Bostan.

Propunerea că Tudorache să preia interimar portofoliul Internelor nu a fost însă transmisă preşedintelui, apărând în discuţie şi alte nume, precum cel al ministrului Apărării, Mihnea Motoc, care, potrivit aceloraşi surse, ar fi refuzat nominalizarea.

Un alt nume luat în calcul, însă cu mai puţine şanse, a fost cel al fostului ministru al Apărării şi al Internelor, Constantin Dudu Ionescu, actual consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

PROMOTIE IMPORTANTA LA eMAG! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!!!