MENIU

Cine beneficiază de ajutorul de 700 de lei pentru plata facurilor la energie

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Liberalii vor ca românii vulnerabili să primească ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei. De asemenea, Guvernul va prelungi voucherele de 50 de euro, acordate odată la două luni, și în 2023. Mai mult, tranșa care trebuia să ajungă în ianuarie va fi virată pe cardurile ropmânilor înainte de sărbători.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat miercuri la finalul unei ședințe a partidului că PNL își menține propunerea de creștere a pensiilor cu 15%, iar coaliția va discuta două propuneri concrete pentru a ajunge la această majorare.

„Prima propunere vizează o creștere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze creșterea pensiilor prin anumite beneficii suplimentare. A doua vizează o creștere universală a tuturor pensiilor cu 15%. Cele două vor fi discutate în coaliție cel mai probabil săptămâna viitoare”, a precizat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a afirmat că PNL vrea și acordarea de ajutoare de câte 700 de lei pentru încălzire.

„Se va aproba un program prin fondul de coeziune pentru ajutoare pe energie în cuantum de 700 de lei pentru sezonul rece. Suma va fi alocată pentru anul în curs spre final de ianuarie, iar pentru 2023 cei 700 de lei vor fi alocați în septembrie. Propunerea e ca plafonul de vârstă pentru primirea ajutoarelor să scadă la 60 de ani, și să primească toți cei care venituri până în 2.000 de lei. Această măsură vizează circa 4 milioane de beneficiari”, a mai declarat Stroe.

Mai multe articole despre:
ajutor energie bani plata facturi pnl