MENIU

Chinezii construiesc 10 case pe zi cu o imprimantă 3D

Chinezii construiesc, nu glumă

Deoarece utilitatea imprimantelor 3D nu se mai rezumă de mult la mizilicuri, chinezii au ajuns să folosească o imprimantă 3D pentru a construi case.

Ne-am obişinuit să asociem ideea de imprimantă 3D cu diverse creaţii de dimensiuni reduse. În practică, este greşit să facem acest gest, deoarece astfel de produse sunt cât se poate de scalabile, potrivit PlayTech.ro.

Cum populaţia în China este în continuă expansiune şi un număr foarte mare dintre chinezi îşi doresc o casă în care să locuiască, o companie cu numele Winsun a creat o altfel de imprimantă 3D, suficient de mare şi de performantă încât să creeze case ,,pe bandă rulantă".

Ideea a depăşit de mult timp stadiul de proiect, reuşind deja să genereze 10 case în 24 de ore. Casele rezultate vor fi relativ mici şi nu vor arăta foarte spectaculos din afară. În schimb, posibilităţile de personalizare în interior sunt infinite.

Casele sunt realizate în mare parte din materiale reciclabile şi vor avea un preţ final de aproximativ 5000 de dolari, o valoare gândită mai ales pentru ţările aflate în curs de dezvoltare.

La bază, imprimanta respectivă creează nişte blocuri ce pot fi suprapuse folosind o combinaţie de ciment şi sticlă, dispusă într-un tipar structural. Având în vedere că structura imprimată are şi nişte goluri de aer, acelea pot spori gradul de izolare a pereţilor. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
null