Cea mai fericită țară din lume este ... Cum poți să te muți aici
Cea mai fericită țară din lume este, anul acesta, Norvegia, potrivit raportului ONU World Happiness Report 2017, citat de The Guardian.
Țara cu cei mai fericiți locuitori este în 2017 Norvegia, după ce țara nordică s-a situat pe poziția 4 anul trecut.
Următoarele state cu cel mai înalt grad de fericire perceput de proprii locuitori sunt Danemarca (campioana de anul trecut), Islanda, Elveția, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia și Suedia.
La polul opus, în zona neagră a nefericirii, potrivit standardelor măsurate de ONU, se situează țările din Africa sub-sahariană, împreună cu Siria și Yemen.
Găsim aici țări ca Sudan, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi și Republica Central-Africană.
Spre deosebire de anul trecut, SUA a coborât o poziţie, de pe 13 pe 14.
Topul fericirii și al nefericirii ia în calcul 155 de țări și este realizat de Sustainable Development Solutions Network (SDSN) pentru ONU.
"Țările fericite sunt cele care au un echilibru între prosperitate și capital social, aici intrând un grad ridicat de încredere în societate, inegalitate redusă și încredere în conducători", a explicat Jeffrey Sachs, directorul SDSN.
Cum poți să te muți în Norvegia
Norvegia este considerată una din cele mai bogate din lume şi nu este afectată de turbulenţele economice la nivel global, beneficiind, în ultimii ani, de creşteri constante, solide şi durabile, datorate în principal exploatării raţionale a resurselor de petrol şi gaze naturale.
Cetăţenii Uniunii Europene care doresc să trăiască în Norvegia pentru mai mult de trei luni trebuie să se înregistreze la poliţie sau centrul de asistenţă pentru lucrători străini (SUA). În primul rând, vă înregistraţi online la https://selfservice.udi.no/ , apoi, mergeţi la cel mai apropiat birou de poliţie sau centru de asistenţă pentru lucrători străini. Odată înregistrat, veţi primi un certificat de înregistrare care nu necesită reînnoire.
Dacă veniţi în ţară pentru a căuta un loc de muncă, serviciile de poliţie sau centrul de asistenţă pentru lucrători străini trebuie să vă înregistreze ca şomeri. Trebuie să faceţi acest lucru în maxim trei luni de la data sosirii în Norvegia. În acest caz o să puteţi sta în Norvegia timp de 6 luni.
În primul rând trebuie să vă înregistraţi ca solicitant al unui loc de muncă on-line la: https://selfservice.udi.no/ , nu uitaţi să imprimaţi documentul de înregistrare. Apoi, mergeţi la cel mai apropiat birou de poliţie sau centru de asistenţa pentru lucrători străini (SUA), în oraşul în care vă aflaţihttp://www.sua.no/ . Înregistrarea on-line nu este suficientă, trebuie să vă prezentaţi personal autorităţilor statale. Angajaţii lor vor analiza şi verifica informaţiile. Poliţia va decide dacă vă permite să vă înregistraţi sau nu. Când mergeţi la poliţie sau SUA, nu uitaţi să luaţi cu dvs. paşaportul şi formularul on-line de înregistrare care atestă că sunteţi în căutarea unui loc de muncă.
Înregistrarea nu vă costă nimic. Daca aveţi cu dvs. toate documentele necesare veţi fi înregistrat imediat după o vizită la poliţie sau la un birou SUA şi vi se va emite un certificat de înregistrare ca solicitant al unui loc de muncă. Dacă în termen de şase luni, nu veţi găsi de lucru în Norvegia, trebuie să re-contactaţi poliţia sau SUA. Vi se va extinde înregistrarea ca solicitant al unui loc de muncă, dacă se poate dovedi că aveţi posibilitatea de a găsi un loc de muncă în curând.