Ce spun specialiștii despre tulpina românească a Covid-19. A fost realizată si secvențierea variantei OMICRON. Care este rezultatul
Un centru de sănătate românesc a derulat un nou studiu pe bază de secvențiere pentru varianta Omicron, în contextul răspândirii la nivel european a tulpinii sud-africane a coronavirusului. S-a reluat procesul de secvențiere a genomului SARS-CoV-2 și s-au anunțat primele rezultate obținute în urma analizării unui lot de 156 de probe.
Probe analizate în această etapă a studiului conțin în proporție majoritară tulpina Delta a coronavirusului.
Potrivit raportului, probele analizate conțin în proporție majoritară tulpina Delta a coronavirusului, nefiind identificată o variantă românească a coronavirusului sau prezența noii tulpini Omicron pe teritoriul României.
De asemenea, pe lotul analizat nu au fost identificate cazuri cu varianta Delta Plus, detectată de curând în România, detaliu care întărește faptul că această variantă nu are forță să se răspândească pe teritoriul țării.
Specialistii continuă secvențierea săptămânală a genomului virusului SARS-CoV-2 în vederea identificării noii tulpini Omicron pe teritoriul României.
Cele 156 de probe au fost selectate aleatoriu, fiind recoltate de la pacienți care provin din 19 orașe ale țării.
Reprezentanții clinicii medicale anunță că vor continua secvențierea genomică pentru a urmări evoluția noilor tulpini care circulă pe teritoriul țării noastre, oferind, astfel, informații relevante care să contribuie la întârzierea și limitarea răspândirii unor noi variante îngrijorătoare ale virusului
Expertii medicali anunță că vor continua secvențierea genomică pentru a urmări evoluția noilor tulpini care circulă pe teritoriul țării noastre, oferind, astfel, informații relevante care să contribuie la întârzierea și limitarea răspândirii unor noi variante îngrijorătoare ale virusului.