Ce se întâmplă în organismul tău când mesteci GUMĂ. Acum că ştii, o mai consumi?
Guma de mestecat este privită de foarte multe persoane ca fiind un secret al siluetei suple. Mestecată la un anumit interval de timp, aceasta poate diminua apetitul alimentar, ceea ce înseamnă o scădere în greutate mult mai rapidă. Cu toate acestea, studiile au arătat că acest obicei poate cauza o mulțime de probleme de sănătate.
Guma de mestecat conține dioxid de titan, regăsit în lista ingredientelor sub denumirea de E171. Acesta este, de fapt, un colorant alimentar și se găsește într-o cantitate mică în guma de mestecat, dar și în bomboane, în zahărul pudră sau în pasta de dinți, scrie avantaje.ro. Acest colorant poate provoca o mulțime de probleme la nivelul organismului. Specialiștii au descoperit că, atunci când sunt consumate frecvent produse care conțin E171, există posibilitatea ca metabolismul să fie afectat și să apară inflamații la nivelul intestinului. Pe lângă acest colorant, guma de mestecat conține și alte ingrediente care pot afecta flora intestinală.
Studiile au arătat că, atunci când este consumată frecvent, guma de mestecat poate duce la apariția migrenelor. Oamenii de știință au făcut această descoperire analizând durerile de cap cu care se confruntau mai mulți adolescenți. Fără să le fie prescrise medicamente și doar renunțând la obiceiul de a consuma gumă de mestecat, aceștia au scăpat de durerile puternice de cap.