MENIU

Ce se întâmplă cu festivalurile în acest an? Șanse ZERO să fie organizate în aceeași formulă

Deși marile festivaluri din acest an nu au fost oficial anulate, șansele ca ele să fie organizate ca în anii trecuți, cu participarea a sute de mii de persoane, sunt zero. O spune Emil Boc, primarul Clujului, acolo unde în fiecare vară se desfășurau unele dintre cele mai mari concerte în aer liber. În schimb, sunt șanse mari ca Festivalul Internațional de Film „Transilvania” să aibă loc în luna august. 

Un nou capitol din marile festivaluri, acolo unde tinerii petreceau până dimineața, nu va mai fi posibil în acest an. Cel puțin nu cu participarea a sute de mii de persoane.

”Nici Untold, nici festivalul de film Transilvania, jazz in the parc, nici Electric Castle nu sunt oficial anulate. Înca mai exista timp in vederea organizarii lor. Ce pot sa recunosc avand in vedere situatia mondiala sunt aproape 0 sanse sa fie org cu formele consacrate cu atatea persoane.

Deși primarul Emil Boc e optimist și spune că aceste festivaluri ar putea fi totuși organizate într-un număr restrâns, e de văzut cum ar fi posibilă selecția participanților din moment ce pentru unele concerte biletele s-au epuizat în doar câteva ore. Iar organizatorii încă așteaptă vești de la autorități.

Vestea bună e că cei care și-au cumpărat deja bilete nu pierd banii.

Cât privește Festivalul Internațional de Film „Transilvania”, acesta ar putea fi organizat în luna august cu un număr maxim de persoane stabilit de autorități. 

Recent, Guvernul a sugerat că ia în calcul ca spectacolele să fie reluate de la mijlocul lunii iunie în aer liber, cu participarea a cel mult 400 de persoane. În schimb, festivalurile mari, la care participă mai mult de 1.000 de persoane, ar putea fi interzise, printr-o lege specială, până la finalul lunii august 2020. 

Mai multe articole despre:
festivaluri