MENIU

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

Odată cu sfârșitul verii și cu scăderea temperaturilor, vei da piept cu lunile mai răcoroase. Pentru a le face față și a crește imunitatea organismului în fața virusurilor, fă alegeri înțelepte. Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale.

Toamna este o perioadă minunată pentru a obține produse proaspete bogate în minerale și vitamine. Primul sfat al specialiștilor în nutriție este să consumi produse când sunt în sezon, astfel încât să te poți bucura de ele la adevărata lor valoare.

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

Ele sunt mai proaspete, au o valoare nutritivă mai mare și, în general, sunt mai ieftine toamna.

Legumele din lista de mai jos nu sunt doar versatile, ci și mai bune și mai sănătoase pentru organism. Ai mai jos câteva exemple de legume care sunt în sezon în timpul toamnei și care îți aduc vitaminele și mineralele de care ai nevoie pentru a-ți întări imunitatea.

Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai populare legume din lume. Se poate consuma crud, dar și gătit, iar prepararea lui este foarte simplă. Este ușor de înțeles de ce oamenilor le place și îl integrează din ce în ce mai des în dieta lor zilnică.

Este bogat în mulți nutrienți, inclusiv fibre, vitamina C, vitamina K, fier și potasiu. De asemenea, are mai multe proteine ​​decât majoritatea altor legume.

Conține compuși vegetali numiți izotiocianați, care pot avea numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile sugerează că izotiocianații reduc stresul oxidativ, scad inflamația, stimulează sistemul imunitar și combat dezvoltarea și creșterea celulelor canceroase.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Curmale

Curmalele uscate și proaspete sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar cele mai bune în sezonul de toamnă. Acestea au un gust și o textură mai dulce decât alte fructe de sezon și se pot integra într-o mulțime de preparate dulci și sărate.

Deliciose în smoothie-uri, ovăz, budincă de chia și produse de patiserie, poți încorpora curmale într-o varietate de preparate care să-ți bucure papilele gustative. Ele adaugă dulceață naturală și echilibru mâncărurilor.

De asemenea, poți face sirop de curmale amestecând curmale cu apă, o băutură delicioasă cu un plus de fibre.

Citește continuarea aici

Dieta care te poate ajuta să scapi de candidoză. Cum se ține și în ce constă meniul

Mai multe articole despre:
fructe toamna