MENIU

După 16 avorturi, a devenit mamă la 50 de ani. Cum a învins anomalia celulelor ucigaşe

Caz rar

O femeie din Marea Britanie s-a străduit mai bine de 15 ani să aibă un copil, fără rezultat. A suferit nenumărate avorturi spontane şi, chiar când era pe punctul de a renunţa, s-a întâmplat un miracol.

O femeie care a suferit 18 avorturi spontane şi a cheltuit mai bine de 90.000 de euro pe tratamente de fertilizare a reuşit să devină mama,în cele din urmă, la vârsta de 48 de ani,potrivit independent.co.uk.

Lauren Warneford, din Swindon şi soţul ei Mark (55 ani) au încercat timp de 16 ani să aibă un copil până ca un specialist să decopere motivul pentru care toate sarcinile femeii se sfârşeau prematur.

Diagnosticată cu o anomalie rară, supranumită anomalia celulelor ucigaşe, care distruge embrionul la câteva săptămâni de la concepere, femeia luase decizia de a renunţa la gândul că va avea vreodată un copil. Pierdea mereu sarcinile atunci când acestea ajungeau în săptămâna 14 a sarcinii.

A decis să facă o ultimă încercare în anul 2015 şi a fost inseminată in vitro, în Cehia, scrie click.ro. Embrionul s-a dezvoltat complet şi, după aproape 17 ani de încercări nereuşite, cei doi au devenit părinţi.

Copilul a venit pe lume prin operaţie cezariană pentru a nu pune în pericol sănătatea mamei.

Mai multe articole despre:
null