MENIU

Cât de sănătos este uleiul de porumb? Multă lume nu ştie că acesta...

Printre numeroasele sortimente de uleiuri, cel de porumb se distinge printr-o aromă deosebit de apetisantă, el ajungând să înlocuiască uleiul de floarea soarelui în destule gospodării. Dacă încă nu l-ai încercat, află proprietăţiile şi beneficiile uleiului de porumb, un produs sănătos, dar care trebuie consumat în cantităţi mici!

Beneficiile uleiului de porumb:

Uleiul de porumb se integrează perfect într-o dietă sănătoasă. El este plin de grăsimi sănătoase şi de antioxidanţi puternici, care te menţin în cea mai bună formă. Cu toate acestea, uleiul de porumb are şi foarte multe calorii, ceea ce înseamnă că trebuie să ştii în ce cantitate să îl consumi, că să nu îl transformi în duşmanul siluetei tale.

Prima proprietatea benefică a uleiului de porumb constă în conţinutul ridicat de grăsimi mononesaturate. Mai mult de un sfert din conţinutul total de grăsimi, adică aproape 4 grame pe lingură, sunt acizi graşi mononesaturati. Alimentele cu această proprietate sunt cele care îţi protejează sistemul cardiovascular, deoarece joacă un rol important în scăderea colesterolului rău (LDL). Acesta este cel care îţi întăreşte arterele şi le blochează, mărind considerabil riscul apariţiei bolilor de inima şi circulaţie.

Peste o jumătate din conţinutul de grăsimi din uleiul de porumb, adică 7.4 grame pe lingură, este alcătuit din acizi graşi polinesaturati. Aceştia sunt la fel de importanţi că cei mononesaturati pentru organism, având aceleaşi funcţii. Din aceste grăsimi polinesaturate, o parte sunt acizi graşi Omega-6, iar o mică parte sunt Omega-3. Pentru că organismul nostru nu produce aceşti acizi graşi, este esenţial că ei să fie introduşi prin dietă, deoarece facilitează comunicarea între celulele nervoase, creşterea, reducerea inflamatiilor şi protejează inima, conform divahair.ro.

Uleiul de porumb are şi un conţinut ridicat de vitamina E: dintr-o singură lingură din acest produs, îţi poţi lua 15% din doză zilnică recomandată. Vitamina E este un antioxidant, ceea ce înseamnă că se lupta cu radicalii liberi, care se lipesc de celulele sănătoase şi limitează bună funcţionare a organismului, conducând la boli grave.