MENIU

Casa Bucureşti a introdus taloane colorate pentru prescrierea medicamentelor

Peste 100 de pacienţi cu Plavix încadraţi la grupa de boli cronice G3 au primit la externarea din spital, începând cu luna februarie, un talon portocaliu pe baza căruia pot beneficia de tratament gratuit pentru nouă luni.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), Cristina Călinoiu, bolnavii care au suportat implantarea unei proteze endovascualare (stent) pot beneficia, pentru o perioadă de cel mult nouă luni, de medicamentul Plavix (clopidogrelum) compensat 100% din preţul de referinţă. Asiguraţii pot beneficia de acest medicament pe baza prescripţiei medicale, la indicaţia medicului specialist cardiolog şi cu aprobarea comisiilor teritoriale, conform prevederilor legale.
'La externarea din spital medicul specialist îi dă pacientului pe lângă reţetă şi un talon portocaliu pe care bolnavul trebuie să îl prezinte împreună cu scrisoarea medicală la Direcţia Medic Şef a CASMB, din Calea Moşilor', a declarat, marţi, pentru NewsIn, Cristina Călinoiu. Acolo, pacienţii vor primi în schimb taloane de continuare a tratamentului, respectiv taloane albastre cu timbru sec cu care se prezintă la farmacie.
Un talon este valabil pentru o singură lună de tratament şi este echivalentul ştampliei triunghiulare care trebuia aplicată lunar pe reţeta pacientului.
'S-a făcut acest lucru tocmai pentru a scuti bolnavul de un drum, pentru că până acum, bolnavii aveau un dosar ce trebuia avizat lunar şi erau forţaţi să stea ore în şir la coadă la CASMB pentru o simplă ştampilă din partea Comisiei de avizare', a explicat Călinoiu.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al CASMB a mai adăugat că acum pacientul trebuie să se prezinte doar o dată la nouă luni la CASMB, în momentul în care se termină taloanele.
Metoda taloanelor colorate ar putea fi extinsă pe viitor şi pentru alte medicamente, dar deocamdată conducerea CASMB nu a luat o decizie referitoare această problemă, a mai spus purtătorul de cuvânt.
Mai multe articole despre:
null