MENIU

CAD capete în Ucraina - Liudmila Denisova, DEMISĂ pentru eșecul culoarelor umanitare și schimbul de prizonieri cu rușii

CAD capete în Ucraina - Liudmila Denisova, DEMISĂ pentru eșecul culoarelor umanitare și schimbul de prizonieri cu rușii

Criza din Ucraina în timpul avansului rușilor în Donbas provoacă decizii grave la nivel înalt. Responsabila cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean, Liudmila Denisova, a fost demisă.

Rada Supremă a Ucrainei a votat demiterea însărcinatei cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean, Liudmila Denisova, pe motivul că a eşuat să îşi îndeplinească atribuţiile principale, relatează CNN.

Decizia a fost luată cu o majoritate covârşitoare - moţiune de cenzură pentru demiterea lui Denisova: 234 au votat ”pentru” şi 9 ”împotrivă” şi 28 de abţineri.

”Doamna Denisova şi-a exercitat cu greu autoritatea de a organiza coridoare umanitare, de a proteja şi de a face schimb de prizonieri, de a se opune deportării oamenilor şi copiilor din teritoriile ocupate şi altor activităţi legate de drepturile omului”, a declarat Pavlo Frolov, un deputat al Radei Supreme.

Frolov a spus că vicepremierul Irina Vereşciuk ”a fost obligată să îndeplinească toate aceste sarcini”.

Pe parcursul ultimei luni, coridoarele umanitare și schimburile de prizonieri, ca și în criza militarilor blocați în Azovstal din Mariupol , vicepremierul Irina Vereşciuk a condus aceste operațiuni, ocupându-se și de negocierile cu partea rusă.

Frolov spune că demiterea lui Denisova a fost luată în urma unei întâlniri a partidului aflat la guvernare în Rada Supremă, condusă de consilierul prezidenţial David Arahamia.