MENIU

Peste 2.000 de fiole de steroizi anabolici, găsite în maşina unei firme de curierat, la Giurgiu

Peste 2.000 de fiole de steroizi anabolici, găsite în maşina unei firme de curierat, la Giurgiu

Un bulgar plănuia să aducă în țară pese 2000 de fiole cu substanțe extrem de periculoase pentru sănătatea umană, folosite inclusiv ca droguri.

Conform Poliției de Frontieră, este vorba despre o substanţa anabolizantă, considerată a prezenta grad mare de risc pentru sănătate, are o valoare estimată de 66.000 de lei şi a fost ridicată de către autorităţile române. Șoferul bulgar s-a ales cu dosar penal.

Captura de substanţă anabolizantă a avut loc după ce, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat la controlul de frontieră o autoutilitară cu număr de Bulgaria, care circula în regim de curierat, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 32 de ani. În maşină se aflau colete trimise din Bulgaria pentru România.

„În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite, într-un colet, 222 cutii a câte 10 bucăţi, ce conţineau cantitatea de 2.220 de fiole dopante cu grad mare de risc. Bunurile, aflate pe lista de anabolizante cu grad mare de risc conform Legii 104/2008, estimate la o valoare de 66.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează, sâmbătă, 18 august, Poliţia de Frontieră.