MENIU

Beneficiile MAGNEZIULUI în sănătate. Cum te ajută și ce efecte are de fapt

Când poftim tot timpul la dulce s-ar putea să suferim de o carenţă de crom şi magneziu

Magneziul este un nutrient intracelular si un electrolit al metabolismului. Foarte important si esential nu numai pentru ca este al patrulea cel mai raspandit element din organism ci si pentru ca este responsabil sau ajuta la cateva sute de reactii enzimatice, functia cardiovasculara fiind una dintre ele.

   Magneziul este un metal alcalin implicat in peste 300 de procese chimice importante din organism precum producerea energiei, sinteza moleculelor esentiale si transmisia ionilor intre membranele celulare. Un mineral anti-stres care este in acelasi timp si unul dintre cele mai importante componente ale lumii vegetale, acesta fiind principalul element ce sta la baza clorofilei. Iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre magneziu:

- Magneziul este necesar pentru inima, muschi si pentru sistemul digestive. Are un effect pozitiv asupra membranelor musculare, asupra nervilor in general, a nervilor excretory si secretori in particular.

- Este un alcalinizator pentru organism (creste nivelul pH-ului), neutralizand acizii.

- Relaxeaza creierul si sistemul nervos, avand efecte de calmare asupra acestora, imbunatatind astfel si flexibilitatea muschilor, a nervilor, incheieturilor si ligamentelor.

- Magneziul este recunoscut pentru calitatea sa de a ameliora crampele menstruale si retentia de apa (in combinatie cu calciul si vitamina B6).

- Mai bine de 80% din populatia lumii are deficiente de magneziu. Depresia, problemele suprarenale, anxietatea, oboseala, anorexia, problemele menstruale, insomnia, spasmele musculare, convulsiile, hiperactivitatea sistemului nervos, personalitatea eratica etc. sunt toate semne ale deficientei de magneziu.

Vezi mai multe pe lyla.ro.