MENIU

ATAC la Kabul: Există mai multe victime

Un raid aerian american, efectuat la Kabul, ca răspuns la un atac al talibanilor asupra aeroportului internațional, a făcut ”mai multe victime”, a anunțat NATO, miercuri seara. Totuși, în anunț nu s-a precizat dacă este vorba de morți sau răniți.

"Din nefericire, o rachetă a funcţionat defectuos cauzând mai multe victime civile", au precizat, într-un comunicat, responsabili ai operaţiunii Resolute Support.

Insurgenţii au tras mai multe rachete şi obuze de mortier asupra aeroportului şi a unui cartier rezidenţial alăturat, la câteva ore după sosirea în capitala afgană a şefului Pentagonului, Jim Mattis, scrie Agerpres.

Conform NATO, atacatorii au acţionat de asemenea "vestele lor explozive, punând în pericol un mare număr de civili".

Forţele americane au venit atunci în sprijinul forţelor de reacţie rapidă afgane, efectuând un raid aerian", a explicat NATO, care exprimă "regretele sale profunde" şi anunţă că o anchetă este în curs asupra derulării operaţiunii şi muniţiei defecte.

Un precedent bilanţ al ministerului afgan de Interne arăta că o femeie a fost ucisă şi 11 civili răniţi de tirurile talibane asupra aeroportului şi împrejurimilor. Dar acesta nu făcea nicio menţiune despre atacuri-kamikaze.

Mai multe articole despre:
SUA victime Kabul atac aerian