MENIU

ARS ÎN INCUBATOR, APOI DE NEPĂSARE. Drama unui copil din România

Instanţa a obligat, printr-o hotărâre definitivă, maternitatea, la despăgubiri de 200.000 euro

România, ţara în care deciziile definitive şi irevocabile ale instanţelor nu sunt respectate. Deşi Curtea Supremă a obligat spitalul "Sfântul Ioan" şi pe asistenta Emilia Baron să plătească despăgubiri în valoare de 200 de mii de euro, părinţii copilului ars în incubator au primit doar 20 de mii de euro. Autorităţile nu pot lua bani direct din conturile spitalului pentru că Primăria Capitalei virează acolo doar salariile angajaţilor. Spitalul Bucur şi Primăria Bucureştiului nu au oferit până acum niciun răspuns în acest caz.

Pe 4 iunie 2010, procurorii i-au trimis în judecată pe moaşa Emilia Baron şi Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală pentru vătămare corporală gravă din culpă şi magistraţii Înaltei Curţi i-au obligat să achite 200 de mii de euro, despăgubiri.

Alexandru s-a ales cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului şi a suferit până acum mai multe intervenţii chirurgicale şi transplanturi de piele, după ce, imediat după naştere, a fost uitat în incubator de asistentă. Autoritatile de la maternitatea Bucur arunca vina dintr o parte in alta si spun ca nu sunt bani la buget, asta in timp ce parintii micutului ars in incubator nu au bani de tratament.

Apărătorul familiei susţine că spitalul Bucur a achitat doar amenda penală şi banii unităţii medicale s-au terminat.

Reprezentanţii Maternităţii Bucur nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere. Până când aceştia se vor îndura să vireze şi ceilalţi bani, părinţii lui Alexandru aşteaptă un miracol pentru copilul lor.