MENIU

Ambasada Suediei, poveste cu tâlc pentru Liviu Dragnea

Dragnea la Antena 3, între amenințări și promisiuni

La scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea a lansat în spaţiul public secnariul unui asasinat care l-ar fi vizat, Ambasada Suediei la Bucureşti a postat o relatare istorică, despre un asasinat real, căruia i-a căzut victimă regele Gustav al III-lea al Suediei. 

„Cinci conspiratori și o tentativă de asasinat la operă. Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792 în timpul balului mascat de la Opera Regală din Stockholm, organizat de regele Gustav III. La scurt timp după ce a ajuns la bal, Gustav III a fost înconjurat de 5 membri ai aristocrației și împușcat. Regele a murit câteva zile mai târziu din cauza rănilor", precizează Ambasada Suediei.

Gustav al III-lea, amintesc oficialii suedezi, a fost unul dintre cei mai luminaţi suverani pe care i-a avut ţara, lăsând în urmă o moştenire culturală impresionant: Academia suedeză, Teatrul Regal sau Opera.

Chiar dacă povestea în sine este inofensivă, contextul în care a fost publicată a făcut ca imediat pagina ambasadei să atragă sute de comenarii, multe dintre ele ironice la adresa scenariului lansat de Liviu Dragnea. "Erau plătiţi de Soros?" a întrebat unul dintre comentatori, iar ambasada i-a răspuns că "nu există în cărţile de istorie informaţii că o persoană cu acest nume a finanţat complotul."

De altfel, Ambasada Suediei a răspuns la multe dintre comentarii, ba chiar a precizat că "nu ne-am imaginat că publicul românesc e atât de interesat de istoria regalităţii suedeze."

 

 

Mai multe articole despre:
Dragnea