MENIU

Ce alimente trebuie să intoduci neapărat în dieta ta, dacă ai trecut de 40 de ani

Ce alimente trebuie să intoduci neapărat în dieta ta, dacă ai trecut de 40 de ani. Ce recomandă specialiștii și de ce.

Merele

Merele sunt fructe cu efect anti-aging. Aceste fructe au efecte benefice asupra inimii. Studiile au demonstrat faptul că merele sunt surse bogate de antioxidanți, vitamine și flavonoide, care ajută în menținerea sănătății și a longevității.

Fibrele pe care le conțin merele ajută la scăderea colesterolului rău. De asemenea, ajută la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și ajută digestia. Merele mai conțin antioxidanți cu efect anti-inflamator și care luptă împotriva celulelor canceroase și sunt recomandate și în cazul astmului.

Ghimbirul

Ghimbirul este plin de compuși bioactivi care conțin antioxidanți, ce luptă împotriva radicalilor liberi și reduc stresul oxidativ. De asemenea, are puternice efecte anti-inflamatorii.

Inflamația este o reacție normală a organismului de a se apăra, însă inflamația cronică poate duce la boli cronice. Ghimbirul are proprietatea de a încetini dezvoltarea inflamației cronice. Totodată, ajută la întârzierea îmbătrânirii și reduce ridurile fine din jurul ochilor, având efect benefic asupra pielii.

Semințele despre care se spune că tratează orice boală. Sunt folosite ca remediu încă din Egiptul Antic

Fructele de pădure

Căpșunele, afinele, murele, zmeura, coacăzele, agrișele sau goji sunt considerate super-alimente antiîmbătrânire. Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți. Fibrele ajută la menținerea sănătății digestive și la menținerea unei greutăți corporate normale, de asemenea, ajută la scăderea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni.

Fructele de pădure mențin creierul sănătos și sunt recomandate pentru a menține funcția cognitivă sănătoasă chiar și la vârste înaintate. Acestea sunt bogate în flavonoide ce împiedică apariția demenței. Studiile au demostrat faptul că fructele de goji protejează ochii de degenerarea maculară și reduc riscul apariție de gută.

De asemenea, fructele de pădure sunt bogate în minerale, precum manganul, care are rol de susținere a imunității, menține pielea sănătoasă, ochii și inima.

Spanacul

Spanacul este bogat în nutrienți care mențin sănătatea întregului organism. Este bogat în calciu, esențial pentru menținerea oaselor sănătoase. De asemenea, conține fibre, care nu doar că ajută digestia, dar îmbunătășesc și funcția musculară. Spanacul este o sursă bogată de vitamina A și C, acid folic și potasiu, minerale care te vor face să te simți bine în corpul tău, pe lângă faptul că vor reduce riscul de a face infarct sau de a dezvolta demență.

De ce este bine să bei ceai negru. Beneficii despre care nu știai și întrebuințări mai puțin cunoscute

Turmericul sau curcuma

Acest condiment este un al aliment care luptă împotriva îmbătrânirii. Are proprietăți aniinflamatorii și stimulatoare ale sistemului imunitar.

Conform studiilor recente, curcuma este mai puternică decât hidrocortizonul, fără să aibă vreun efect secundar, scrie Rosemary Gladstar, în cartea sa „Plante medicinale”.

Conform aceleeași surse, curcumina este un agent puternic care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân, de colon, de prostată și de piele. Alte studii au relevat faptul că poate ajuta la reducerea simptomelor artritei.

Citește continuarea pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
alimente sanatate mancare dieta terapii