MENIU

Alimente bune pentru inimă. Ce recomandă medicii, pentru un sistem cardiovascular sănătos

Alimente bune pentru inimă. Ce trebuie să consumi în mod frecvent, pentru un sistem cardiovascular sănătos. Iată ce recomandă medicii.

Inima este organul vital cel mai important. De aceea este foarte important să avem grijă de sănătatea inimii, iar alimentația joacă un rol esențial în acest sens. Iată câteva alimente recomandate pentru  a fi consumate frecvent, pentru a avea o inimă sănătoasă.

Portocale

Toată lumea știe că portocalele sunt o sursă excelentă de vitamine. Portocalele nu sunt doar un răsfăț dulce-acrișor, ci sunt fructe pline de Vitamina C și alte minerale, precum pectina și potasiul și sunt foarte bune pentru sănătatea inimii.

Varza Kale

Varza Kale are un conținut foarte ridicat de nutrienți. Acest aliment este foarte bun pentru inimă. În plus, acidul gras omega-3 și antioxidanții din acesta pot ajuta la reducerea inflamației și lamenținerea sănătoasă  a creierului.

Planta supranumită "energia verde". Se cultivă și în ghivece și nu ar trebui să-ți lipsească din casă

Usturoi

Usturoiul este, de asemenea, bun pentru inimă. Nu este nevoie de mult usturoi pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ceea ce poate duce la un risc redus de a avea un accident vascular cerebral.

Roșii

Datorită cantității mari de vitamine A și C, acid folic și beta-caroten, acestea sunt un adevărat superaliment, dar ascund și o altă superputere. Acestea conțin un antioxidant numit licopen despre care se spune că reduce riscul anumitor tipuri de cancer, întărește celulele, scade colesterolul rău și scade riscul formării de cheaguri de sânge.

Curmalele

Curmalele sunt delicioase, iar beneficiile lor pentru sănătate sunt incontestabile. Ele sunt pline cu antioxidanți care pot ajuta inima. Consumul acestora va reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. În plus, sunt o gustare delicioasă și sănătoasă și te pot ajuta să gândești puțin mai clar.

Vin roșu

Se spune că vinul roșu ajută la netezirea nervilor, la reducerea colesterolului rău și conține un antioxidant excelent numit Resveratrol. Acest antioxidant ajută la reglarea tensiunii arteriale și, de asemenea, reduce probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral. Asadar, bucură-te de un pahar de vin roșu, știind că îți va aduce beneficii sănătății, însă doar atata timp cât îl consumi cu moderatie.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră nu este doar delicioasă ci și o încântare pentru papilele gustative. În tipul potrivit de ciocolată, puteți găsi o mulțime de flavanoli, care vă pot ajuta la reglarea hipertensiunii arteriale. Acest lucru reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Sardine

Peștele este o alegere sănătoasă atunci când este consumat cu moderație. Sardinele proaspete sunt o alegere excelentă pentru sănătatea ta. Acestea conțin o mulțime de acizi grași omega 3, care nu numai că ajută la îmbunătățirea creierului, dar vă pot ajuta și corpul să facă față inflamației.

Lintea

Multe leguminoase pot fi considerate un superaliment. Lintea este doar un exemplu în acest sens. Acestea pot ajuta la scăderea riscului de dezvolta anumite tipuri de cancer și ajută la reglarea colesterolului și a tensiunii arteriale. Conține cantități mari de fier și potasiu. Este important să gătești lintea bine, totuși. Lintea crudă conține lectină, o proteină care poate provoca probleme grave ale tractului digestiv, dacă nu este preparată corect.

Alimente care produc arsuri la stomac. Nu trebuie consumate niciodată dimineața, pe stomacul gol

Migdale

Migdalele sunt o gustare clasică pe care trebuie să o ai mereu la îndemână. Ele pot ajuta memoria. Migdalele conțin o mulțime de grăsimi sănătoase, nesaturate. Aceastea ajută la scăderea colesterolului rău și pot crește colesterolul bun.

Rodii

Rodiile sunt bine cunoscute ca fiind superalimente. Sunt pline de vitamine și antioxidanți. Acest lucru ajută pielea să arate mai tânără. Cantitatea mare de vitamina C din ele, de exemplu, vă poate ajuta organismul să absoarbă fierul. Rodia este, de asemenea, excelentă pentru inimă. Consumul acestui fruct vă ajută la reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer, a riscului de diabet și la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce este excelent pentru inimă.

Afine

Afinele sunt fructe preferate la orice vârstă. Sunt pline de antioxidanți și pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială este una dintre principalele cauze ale accidentelor vasculare cerebrale. Afinele, însă, pot face și mai mult. Ele sunt foarte bune la scăderea colesterolului rău și, de asemenea, pentru tractul digestiv. Acestea pot ajuta și la reglarea ciclurilor menstruale.

Sfecla roșie

Sfecla devine din ce în ce mai populară. Poate fi consumată sub formă de salate. Și acest lucru va ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. Acestea pot reduce nivelul homocisteinei, ceea ce duce la o scădere a riscului de boli cardiovasculare. În plus, sfecla conține o mulțime de minerale, vitamine și antioxidanți.

Somon

Așa cum am spus deja, peștele este întotdeauna o alegere excelentă. Somonul este deosebit de versatil. Poate fi preparat repede, fie la grătar, prăjit, la cuptor sau afumat. Te ajută să gândești clar datorită cantității mari de acizi grași omega-3 și potasiu. Asta vă poate ajuta să fiți protejați împotriva inflamației arterelor.

Turmeric sau Curcuma

Tumeric este un condiment care poate ajuta la reducerea riscului de hipertrofie cardiacă. Este un ingredient comun în curry și conține curcumina. Acesta poate fi adăugat în diverse preparate pe bază de carne sau legume.

Semințe de chia

Semințele de chia se numără printre tendințele alimentare sănătoase dintr-un motiv întemeiat. Sunt o mare sursă de proteină vegetală, dar sunt, în plus, sunt bogate în fibre și acizi grași omega-3. Prin urmare, vă pot ajuta inima în mod semnificativ și vor ajuta la scăderea tensiunii arterială. În plus, ele sunt foarte bune la reglarea producției de insulină pe parcursul unei zile întregi.

Beneficiile pe care le are supa de roșii. Sigur nu știai că este mai eficientă decât fructul, în sine

Merele

Merele  nu sunt doar niște fructe delicioase și la îndemâna oricui, dar conțin și o mulțime de antioxidanți și minerale. Cantitățile variază între diferitele soiuri, dar, practic, toate acestea pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii.

Avocado

Avocado a devenit celebru în întreaga lume. Este bogat în potasiu și antioxidanți, care ajută la scăderea riscului de hipertensiune arterială. Acest lucru, la rândul său, duce la un risc scăzut de boli de inimă.

Vinetele

Vinetele sunt o altă alegere excelentă dacă vrei să-ți ajuți inima. Sunt pline de minerale, vitamine și antioxidanți. Nu sunt alimentul preferat al tuturor, mai ales datorită texturii lor, dar, sunt destul de versatile și pot fi preparate în diverse moduri. Așa că, introduceți-le în alimentație deoarece sunt sățioase și vor ajuta tractul digestiv.

Brocolli

Excepția cazului în care sunteți încă un copil nu există într-adevăr nu este de mult de o scuză care face bine să nu-i placă broccoli. Glumind, desigur, nu putem spune întotdeauna de ce nu ne place ceva. Daca iti place broccoli esti norocos totusi. Aceasta poate ajuta la scăderea colesterolului și să vă păstrați de la obtinerea cheaguri de sânge. Asta nu e tot, totuși. Aceasta poate reduce riscul de a obține tip de diabet prea și de a reduce semnificativ nivelul de zahăr din sânge! Un adevărat erou chiar și printre alimentele superioare din această listă.

Morcovi

În timp ce morcovii sunt foarte benefici pentru vederea ta, ei sunt, cu siguranță, buni și pentru inima ta. Morcovii conțin beta-caroten, care ajută la creșterea producției de vitamina A. Morcovii pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Puiul

Puiul este o alegere excelentă dacă vrei să-ți ajuți inima. Carnea nu este doar slabă, este, de asemenea, bună pentru a reduce nivelul de colesterol. Scăderea colesterolului înseamnă reducerea tensiunii arteriale, scăzând astfel riscul de accidente vasculare cerebrale. Desigur, acest lucru nu este valabil pentru toate tipurile de preparate pe bază de pui. Faceți alegeri sănătoase și aveți grijă la prea multă sare.

Năut

Acum, iată un motiv bun pentru a iubi hummusul, al cărui ingredient principal este năutul. Este bogat în vitaminele C și B-6. În plus, are și o cantitate mare de potasiu. Antioxidantii amestecati cu tipul potrivit de vitamine si minerale benefice pentru inimă. Unul dintre ele fiind prin scăderea colesterolului.

Fructele care îmbunătețesc vederea și au multe alte beneficii. Acum este sezonul lor

Cafea

Studiile au arătat că această băutură, indispensabilă pentru multă lume, nu crește doar nivelul de energie, dar poate reduce și riscul de boli coronariene.

Smochine

Smochinele nu sunt doar delicioase, ci sunt de asemenea, o alegere excelentă pentru sănătatea ta. Sunt bogate în fibre și conțin mult calciu. Calciul este excelent pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, contribuind astfel la sănătatea inimii. În plus, ele conțin și o cantitate generoasă de potasiu și vitaminele A și K.

Ardeiul iute 

Îți place să mănânci puțin picant? Ei bine, o veste bună, ardeiul iute roșu este excelent pentru inima ta. Ardeiul poatefi făcut pastă sau consumat în stare proaspătă. Acesta conține capsaicină, ceea ce îl face picant și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Ghimbir

Ghimbirul nu este doar un condiment. Acest rizom poate ajuta, de fapt, la scăderea tensiunii arteriale, este benefic pentru sănătatea stomacului și, reduce riscul de diverse boli legate de inima. Acesta poate fi folosit sub formă de condiment pentru mâncăruri, sub formă de ceai sau ca atare, ras și amestecat cu miere și lămâie.

Grapefruit

Grapefruitul ajută cu pierderea în greutate. Aceste fructe conțin o mulțime de nutrienți, cum ar fi fibre, licopen și vitamina C. De asemenea, ajută la menținere glicemiei sub control.

Cum știi că ai lipsă de calciu. Simptomele la care trebuie să fii atent

Ceai verde

Ceaiul a fost o băutură populară de secole. Ceaiul verde este regele ceaiului. Conține o cantitate mare de antioxidanți. Aceștia au rolul de a menține venele sănătoase. În plus, vă oferă un impuls suplimentar de energie, datorită cofeinei pe care o conține.

Fasolea uscată

Fasolea este un aliment de bază. Fasolea uscată conține puțină grăsime și semnificativ mai multe proteine.

Kiwi

Aceste fructe sunt bogate în vitaminele B, C și e și conțin cantități mari de magneziu și potasiu. Kiwi, prin urmare, este excelent pentru a vă ajuta la reglarea tensiunii arteriale și poate preveni cheagurile de sânge.