MENIU

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate, înfiinţată printr-o Ordonanţă de Urgenţă

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate ar putea fi înfiinţată printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Declaraţia îi aparţine premierului Victor Ponta, care a luat parte la dezbaterea publică a proiectului de înfiinţare a agenţiei. Această nouă structură ar urma să se ocupe de identificarea şi valorificarea bunurilor confiscate, în vederea recuperării prejudiciilor aduse statului.

Premierul Victor Ponta: "Important este ca acest proiect, care a fost discutat cu cat mai multi parteneri si consultanti externi, sa fie in dezbatere publica...sa vedem daca Ministerul Justitiei are ceva de imbunatatit, din comentariile care se fac, si, in final, sa transmitem proiectul fie catre Parlament, fie daca constatam ca este intr-adevar o cauza de urgenta. Nu exclud absolut deloc ideea adoptarii OUG, cu precizarea ca trebuie sa fie, fiind vorba de drepturi personale trebuie sa avem foarte mare grija ca sa nu existe dupa aceea contestatii".

Agenţia care se va ocupa de recuperarea bunurilor confiscate în urma proceselor penale va avea 30 de angajaţi va fi condusă de către un director general propus de Ministerul Justiţiei şi de un director general adjunct propus de Ministerul Finanţelor. Sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate vor fi virate într-un cont special.

Ministrul Justiţiei: O sa avem un cont unic unde vor fi adunate toate sumele rezultate din diversele proceduri, avand in acest fel tot timpul la zi o imagine foarte clara a bunurilor sechestrate".

Proiectul de lege pentru înfiinţarea acestei noi agenţii se află în dezbatere publică pentru 30 de zile.