MENIU

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă Ivermectina pentru tratarea Covid19 - Specialiștii au concluzionat: studiile nu susțin utilizarea

Ivermectina nu este recomandată pentru tratarea Covid19

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă Ivermectina pentru tratarea Covid19. Specialiștii au concluzionat: studiile nu susțin utilizarea.

EMA „a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice”, a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam într-un comunicat.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19”, a adăugat EMA.

De altfel, medicamentul antiparazitar nici nu este autorizat în Uniunea Europeană. Stocurile farmaciilor s-au golit după ce în spațiul public a apărut zvonul că Ivermectina este un remediu „miraculos” pentru Covid. 

Ivermectina, utilizată pentru deparatizare la animală, promovată de multe persoane publice drept tratament împotriva Covid-19, nu are niciun efect în prevenirea sau tratarea infecției Sars-CoV-2.