MENIU

A sunat la poliţie şi a spus că cineva încearcă să îi fure acoperişul. Ce a urmat este HALUCINANT

Camera de urgenţă din cadrul unui spital din Oregon, Statele Unite ale Americii, a fost pusă în carantină după ce cinci persoane au început să aibă halucinaţii care aparent s-ar fi răspândit prin atingere.

Afecţiunea neidentificată a fost raportată prima dată miercurea trecută (12 octombrie), la ora 3 dimineaţa, ora Statelor Unite ale Americii. O îngrijitoare în vârstă de 54 de ani din North Bend Oregon a sunat la poliţie, pentru a anunţa că şapte sau opt persoane ,,încearcă să-i fure acoperişul de pe vehicul''.

Poliţiştii i-au investigat casa, însă nu au găsit nicio dovadă a unei crime, când îngrijitoarea a sunat a doua oară la poliţie, doi adjuncţi ai şerifului au dus-o la spitalul din zonă, pentru a fi examinat pentru simptome de halucinaţie. Medicii au constatat că femeia este sănătoasă şi au trimis-o acasă, dar la scurt timp unul dintre adjuncţii care au ajutat-o pe femeie să ajungă la spital a început să aibă halucinaţii. La câteva momente, şi celălalt ofiţer a început să aibă halucinaţii, la fel şi un asistent medical şi pacientul în vârstă de 78 de ani de care a avut grijă îngrijitoarea. Toţi au intrat în contact direct cu îngrijitoarea.

O echipă a fost trimisă la spital şi la reşedinţa îngrijitoarei, în timp ce camera de gardă era goală aceştia au pus-o în carantină pentru a putea descoperi sursa bolii. Însă, experţii nu au putut descoperi o sursă comună pentru contaminare. În cadrul testelor de sânge ale persoanelor infectate nu a fost descoperit nimic neobişnuit. Iniţial, poliţia a presupus că halucinaţiile au fost produse de plasturi de fentanil narcotice care sunt prescrise pentru durerile cronice şi pe care pacientul în vârstă de 78 de ani al îngrijitoarei îi purta.

,,Conform investigaţiilor noastre, toţi plasturii şi medicamentele ar fi putut provoca acest tip de simptome,'' a declarat ofiţerul Patrick Downing.

''Vehiculul, echipamentele şi uniformele au fost verificate, însă pe niciunul nu au fost descoperite urme de contaminare,'' a adăugat el. Toţi pacienţii au fost trataţi şi externaţi, de asemenea starea de carantină a fost ridicată. Investigaţiile pentru descoperirea sursei halucinaţiilor continuă, singurul lucru de care experţii sunt siguri este că afecţiunea s-a răspândit prin atingere.

Una dintre posibilele cauze, conform experţilor, ar fi isteria în masă, atunci când mai multe persoane care intră în contact unul cu celălalt încep să creadă că suferă de acelaşi tip de afecţiune, conform descopera.ro. 

Mai multe articole despre:
afecţiuni halucinaţii isterie