MENIU

Un cunoscut om de afaceri și 2 consilieri locali PMP din București, arestați pentru trafic de influență

Persoană incătușată

Un cunoscut om de afaceri și 2 consilieri locali ai PMP, unul la Primăria Generală a Capitalei, celălalt la Sectorul 2, au fost arestați pentru 30 de zile, sub acuzațiile de trafic și instigare la trafic de influenţă, precum şi luare de mită. Dosarul are legătură cu amplasarea unor panouri publicitare în Sectorul 2.

Este vorba de omul de afaceri Corin Romanescu, cel care deține un cunoscut restaurant de lux în zona Lacul Tei, precum, de un consilier general PMP, Militaru Marian-Cătălin și de unul de la sectorul 2, Şerpescu Cătălin Constantin, tot din partea PMP.

Potrivit procurorilor, în data de 6 iulie 2021, consilierul general, la instigarea şi cu ajutorul consilierului local, dar şi cu complicitatea altui inculpat, un om de afaceri, a pretins de la primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăţi controlate de omul de afaceri pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2, potrivit comunicatului Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În schimb, consilierul a promis că, prin influenţa pe care o are asupra altor 2 consilieri PMP, îi va determina să-şi exercite dreptul de vot într-un mod favorabil Primarului pe durata actualului mandat.  Ulterior, consilierul general i-a mai cerut ediului de sector, tot în schimbul folosirii aceleiaşi influenţe, să-i găsească consilierul menţionat un loc de muncă.

”La data de 05.08.2021 şi în contextul intermedierii ofertei de traficare a influenţei lui M.M.C. faţă de Primarul Sectorului 2, inculpatul Ş.C.C. care, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 2, era unul dintre cei care urma să voteze în modul promis, a pretins în numele său şi în interes personal de la Primarul sectorului 2 ca acesta să-i găsească inculpatului M.M.C. un loc de muncă. Aceasta a fost o cerinţă proprie şi suplimentară celei referitoare la exercitarea favorabilă a atribuţiilor de Primar raportat la panouri. La data de 18.08.2021, în contextul detalierii modului concret în care dorea, alături de inculpaţii M.M.C. şi Ş.C.C., ca Primarul Sectorului 2 să-şi exercite favorabil atribuţiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasării panourilor (anume să fie valabile mai mult de 5 ani)", au transmis procuorii.