"Am luat act cu dezamăgire de hotărârea Înaltei Curți pronunțată ieri. Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe și fără bază legală. Față de soluția de achitare din primă instanță, nu există nicio probă nouă care să justifice soluția din recurs.
Am intrat în Partidul Național Liberal la 21 de ani, când eram student, ca să schimb lucrurile în bine. Iar în cei 16 ani care au trecut de atunci, nu m-am îmbogățit din politică. Am contribuit la crearea unor instituții importante pentru România, cum sunt DLAF sau ANI. Am contribuit la adoptarea unor legi importante pentru România, cum sunt noile coduri civile și penale. Hotărârea completului de recurs condamnă o opinie. O opinie poate să fie corectă sau greșită. Eu susțin în continuare că era corectă, pentru că s-a bazat, așa cum trebuie să facă un jurist, pe acte autentice, acte care se bucură de prezumția de legalitate și care produc efecte și astăzi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri, și deci vor produce efecte în continuare. O opinie, chiar dacă ar fi fost greșită, nu poate fi un abuz. O opinie nu poate fi produce prejudicii materiale și nu poate constitui o infracțiune.
Mai mult, nu pot înțelege cum o opinie din 2007 poate produce o urmare cu doi ani înainte, în 2005 (?), când a avut loc presupusa asociere a Poștei Române cu o companie privată în scopul valorificării terenului în cauză. Aștept motivarea instanței, urmând să fac plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am văzut că au apărut câțiva „specialiști” care știu ce ar trebui să fac, în general ei le știu pe toate, știu și totul despre acest dosar. Pentru oricine dorește să avem o dezbatere publică cu privire la acest dosar și la această decizie, îi stau la dispoziție", se arată în comunicatul de presă remis de senatorul Tudor Chiuariu.
Foştii miniştri ai Justiţiei şi Telecomunicaţiilor Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi, vineri, la închisoare cu suspendare. Zsolt Nagy a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Tudor Chiuariu a primit 3 ani şi 6 luni, tot cu suspendare. Decizia ÎCCJ este definitivă.
DOSARUL "POŞTA ROMÂNĂ". În 27 noiembrie 2012, fostul ministrul al Justiţiei Tudor Chiuariu a fost achitat, în acest dosar, pentru abuz în serviciu, de un complet de trei judecători ai ICCJ. Instanţa supremă a reţinut atunci, în cazul lui Chiuariu, că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.
Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Zsolt Nagy a fost condamnat, tot la fondul dosarului, la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.
În acest dosar au mai fost condamnaţi Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), care a primit şase ani de închisoare, Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR - cinci ani şi jumătate de închisoare, Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR - cinci ani de închisoare şi Ioan Folfă, administratorul societăţii Topcadex 99 - un an de închisoare cu suspendare.
Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a SC Imopost Developements SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel firma menţionată.