UPDATE Avocaţii lui Sorin Oprescu sesizează Ministerul Sănătăţii cu privire la tratamentul la care a fost supus edilul suspendat al Capitalei în spatele gratiilor. Plângerea lui Oprescu se îndreaptă către șeful centrului de arest în care este încarcrat acesta.
Oprescu cere să se verifice dacă îi sunt respectate drepturile la sănătate așa cum prevede legea. El spune că nu ar avea parte de un tratament medical corespunzător în arest.
De asemenea, fostul edil se plânge că nu ar avea parte de o dietă specializată, fiind o persoană suferindă de diabet. Măsura lu Sorin Oprescu este fără precedent în cazul său. Plângerea sa a fost depusă de avocat și va fi analizată astăzi.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost transferat, joi după-amiază, din Arestul Poliţiei Capitalei la Institutul Oncologic Fundeni, pentru investigaţii medicale, unde va rămâne internat pentru 48 de ore.
UPDATE: Potrivit unor surse medicale, citate de Agerpres, Oprescu se află internat în Secția de Terapie Intensivă, unde urmează să fie pregătit, din punct de vedere medical, pentru a i se face, în cursul zilei de vineri, un PET/CT (o investigație imagistică foarte concludentă). Conform surselor citate, în cazul lui Sorin Oprescu, având în vedere că acesta suferă de diabet, este necesar ca glicemia să îi fie stabilă atunci când i se va face investigația medicală respectivă.
În cazul în care PET/CT-ul va arăta că edilul suspendat al Capitalei nu suferă de o afecțiune malignă la plămâni, acesta s-ar putea întoarce în arest în cursul zilei de vineri.
Investigația imagistică se va face într-un centru privat aflat în apropierea Institutului Oncologic București.
UPDATE: Sorin Oprescu a ajuns la Spitalul Clinic Fundeni.
UPDATE: Sorin Oprescu a părăsit Arestul Poliției Capitalei, iar, în acest moment, se află în duba poliției în drum spre Spitalul Fundeni, unde va rămâne internat pentru 48 de ore și i se vor face investigații medicale de specialitate, potrivit Realitatea TV.
Sorin Oprescu va fi transferat la Spitalul Fundeni, unde va rămâne internat "cel puţin două zile", a anunţat avocatul edilului, Alexandru Chiciu. Cererea de internare fusese depusă săptămâna trecută de avocaţii primarului suspendat.
"În acest moment este internat şi se pot face investigaţii", a declarat Chiciu, precizând că starea de sănătate a edilului nu este foarte bună.
Totuşi, acesta a precizat că Oprescu îşi administrează singur tratamentul: "Îşi face singur injecţiile şi îşi ia medicamentele. Noi i le punem la dispoziţie (medicamentele, n. red), nu statul român."
"În acest moment avem şi documentele medicale actuale pe care le vom depune şi sperăm să facem dovada că este incompatibil cu această stare de arest şi că nu îşi poate ţine singur sub control toate complicaţiile pe care le are", a adăugat el, subliniind că primarul suspendat are probleme cu nivelul hemoglobinei şi a glicemiei, dar şi cu tensiunea.
"Sunt valori modificate în ccea ce priveşte hemoglobina, tensiunea când este 5, când este 14, când este 18, glicemia nu scade sub 240", a declarat Chiciu.
Potrivit acestuia, Sorin Oprescu va rămâne internat "cel puţin două zile".
Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.
Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA.
Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.