Verestoy Attila a suferit un accident de mașină în anul 2011, în urma căruia a suferit mai multe fracturi. Ca urmare a accidentului, senatorul UDMR a rămas cu un handicap la picior și mergea cu ajutorul unui baston.
Potrivit ultimei declaraţii de avere făcute publice, Verestoy Attila este unul dintre cei mai bogaţi politicieni. Deţine mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc şi alte două în Bucureşti. De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 şi un altul Audi S8, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 Euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 Euro.
În declaraţia sa de avere, Verestoy Attila a specificat că deţine, el sau soţia sa, sume în mai multe conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, atât în Euro, cât şi lei, la bănci sau fonduri de investiţii din ţară sau străinătate. Conform sursei citate, senatorul UDMR deţine 1978184 Euro la un fond de investiţii din Monaco, 2334456 Euro la un fond din Elveţia şi 1314120 Euro într-un depozit de la o bancă din Austria, dar şi un depozit de 1652800 Euro, la o bancă din România.
De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiţii şi la alte bănci din ţară şi străinătate. Verestoy şi-a făcut public şi portofoliul deţinut în urma investiţiilor pe bursă şi a trecut în declaraţia de avere şi mai multe împrumuturi acordate. În 2015, Verestoy a câştigat sume importante de bani din dividende, dobânzi, dar şi din vânzarea acţiunilor deţinute la Transgaz, prin Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit declaraţiei de interese, senatorul UDMR este acţionar la mai multe firme. Verestoy Attila este căsătorit, are un copil şi doi nepoţi.
Pe site-ul UDMR, Verestoy Attila a scris în secţiunea în care vorbeşte despre activitatea sa politică:
"Interesul meu pentru problemele maghiarimii a atras atenţia fostei securități. Datorită faptului că am încercat să iau legătura cu preşedintele din acea vreme a Asociaţiei Internaţionale a Maghiarilor, dr. Pungor Ernő, a fost interzisă participarea mea la orice programe la nivel internațional. Bursa de merit în străinătate pe care am primit-o, în ciuda faptului că a fost acceptată de către conducerea Academiei Ştiinţifice de Cercetare, nu a fost aprobată de securitate.
Împreună cu prietenul meu, Lányi Szabolcs, am stabilit relaţii cu diplomaţi ai Ambasadei Ungariei la Bucureşti. Cu ajutorul lor am reuşit să procurăm materiale mass-media de limba maghiară pentru maghiarii din Transilvania.
Înaintea evenimentelor din decembrie 1989 am fost luat în vizor mai îndeaproape. Mai târziu am aflat că îmi erau ascultate convorbirile telefonice. Prietenul meu Lányi Szabolcs a fost mutat din activitatea didcatică în secţiunea de producţie a facultăţii, iar mie mi-a fost retras gradul universitar din acel moment.
Am luat parte la evenimentele din decembrie 1989, începând cu data de 21. La prima întâlnire a iniţiatorilor Uniunii (pe 22 decembrie 1989) mi-am asumat rol în organizarea UDMR, sunt membru fondator, înregistrarea oficială a Uniunii a fost sarcina mea (26 ianuarie 1990). Activitatea mea depusă pentru comunitatea maghiară este strâns legată de munca mea din parlament. Ca senator sunt membru în Comisia Parlamentară pentru controlul SRI. Sunt liderul de grup al UDMR în Senat".
Cele mai imporante date din cv-ul său
INFORMAŢII PERSONALE
Data şi locul naşterii: 1 martie 1954, municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita
Stare civilă: căsătorit, un copil
Naţionalitate: Maghiară
Profesia de bază: Inginer chimist
1999 - Doctor în chimie, specializarea chimie anorganică şi protecţia mediului, la Universitatea Politehnică Bucureşti
1996 - Colegiul de studii strategice „George C. Marshall”, Germania
1994 - Colegiul naţional de Apărare, Bucureşti1978 – Masterat la secţia inginerie chimică a Institutului Politehnic din Bucureşti
1972-1978 – Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Tehnologie Chimică
1960-1972 – Şcoala Generală, Liceul Teoretic (fosta Dr. Petru Groza, actuala Tamási Áron), Odorheiu Secuiesc
EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ
-înainte de 1989
1989 – cercetător ştiinţific prinicipal, Institutul de Cercetare şi proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase, Bucureşti
1983-1989 - cercetător ştiinţific, Institutul de Cercetare de Chimie Anorganică, Bucureşti
1980-1983 – lector, Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Chimie Industrială
1979-1980 – inginer, Întreprinderea „Tehnoutilaj”, Odorheiu Secuiesc
1978-1979 – Întreprinderea „Mecanica”, Gheorgheni
-după 1989
ianuarie 1990 – consilier al Frontului Salvării Naţionale, membru al grupului de consilieri al biroului vicepreşedintelui Király Károly
februarie-mai 1990 – membru al Consiliului Unităţii Naţionale Provizorie , preşedintele Comisiei Permanente pentru Minorităţi
1990-1992 – senator UDMR al judeţului Harghita, secretar al Biroului Permanent al Senatului
1992-2004 – Senator al judeţului Harghita, lider al Grupului Parlamentar UDMR din Senat
1997-2007 – preşedinte UDMR Zona Odorhei
2004 - Senator al judeţului Harghita, lider al Grupului Parlamentar UDMR din Senat