Punctul de amendă rămâne plafonat, în timp ce sute de români mor din cauza șoferilor pe care nu-i sperie SANCȚIUNILE

Amenzi rutiere 2023. Șoferii imprudenți sunt în continuare protejați
Amenzi rutiere 2023. Șoferii imprudenți sunt în continuare protejați

Punctul de amendă rămâne plafonat până la finalul anului, deși salariul minim brut, în funcție de care se calculează aceasta a crescut de la 1 octombrie. Anunțul vine în plină discuției națională legată de dezastrul de pe șoselele din România și a reproșului frecvent că sancțiunile sunt prea mici și nu-i sperie pe șoferi.

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Cât de des se udă gazonul primăvara și la ce oră. Greșeala pe care mulți români o fac

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Ancuța Popoviciu șochează din nou! Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu a întrebat-o pe mama Robertei dacă a fost la înmormântarea fiicei sale

Articol partener

PUTEREA.RO

Fost ministru al Agriculturii: Peste 90% dintre fermierii români nu sunt performanți  

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova: Numeroși cetățeni, adunați în Piața Marii Adunări Naționale, la evenimentele organizate de Ziua Europei

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

Mai multe evenimente din weekend deviază liniile 100, 203 și 205

Economie

Procesul de recalculare este aproape de final
Daniel Baciu de la Casa de Pensii a făcut anunţul aşteptat de milioane de pensionari. Formularele au fost trimise la Monitorul Oficial
Veşti bune pentru milioane de pensionari. Daniel Baciu a anunţat că procesul de recalculare a pensiilor se află pe final şi a oferit graficul care va fi finalizat cu primirea noilor taloane.

Polița RCA, o problemă care poate duce la crize pe piața asigurărilor. Foto/Arhivă
Avertismentul specialiștilor: „Legea RCA trebuie să vină în avantajul clienților, fie că sunt asiguraţi sau păgubiţi, nu al companiilor sau serviceurilor”
Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), susţine că modificarea legii RCA trebuie făcută în aşa fel încât să nu profite de ea companiile de asigurări, intermediarii sau unităţile reparatoare.

Cum se pot sustrage evazioniștii de la pedeapsa cu închisoarea: Klaus Iohannis a promulgat legea
Cum se pot sustrage evazioniștii de la pedeapsa cu închisoarea: Klaus Iohannis a promulgat legea
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Actul normativ dezincriminează faptele de evaziune fiscală cu un prejudiciu mai mic de 1 milion de euro, dacă acesta este acoperit integral majorat cu 15%.

Încălzirea centralizată, marea problemă a Bucureștiului. Foto/Profimedia
Termoficarea din București, tot în aer. Termoenergetica - datorii la ELCEN de 1 miliard de lei
Termoficarea, veriga slabă a Bucureștiului și subiectul preferat de politicieni în campania electorală, rămâne și pe viitor în aer. Asta pentru că, în continuare, Termoenergetica are datorii la ELCEN. Mai precis, un miliard de lei.

Ultimele stiri

Scandal sexual la IPJ Sibiu
Scandal sexual la IPJ Sibiu: polițist de la Intervenții Speciale, filmat în timp ce se masturba în sediul instituției. Ce spune Inspectoratul de Poliție
Inspectoratul de Poliție Sibiu se află în mijlocul unui adevărat scandal sexual după ce un fost polițist, aflat în conflict deschis cu conducerea instituției, a publicat pe rețelele de socializare un videoclip compromițător.  

Medicul are o teorie interesantă privind sursa infecției
Cătălin Cîrstoiu, recomandare de ultimă oră pentru Florin Piersic. Ar trebui tratat într-un spital mai mare
Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, este de părere că pentru aplicarea unui tratament eficient actorului Florin Piersic este necesar să se stabilească originea și vechimea infecției care i-a afectat organismul, sugerând că poate fi vorba de una instalată cu ani în urmă.

SWIFT RESPONSE 24 are loc în zona Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii (foto arhivă: Profimedia)
Tronson din Autostradă A3, închis pentru un exercițiu NATO de amploare. Cel mai mare desant din Europa după al Doilea Război Mondial
Autostrada A3, Chețani-Câmpia Turzii, va fi închisă duminică seara, pentru a permite accesul unui număr mare de militari și tehnică militară la exercițiul NATO Swift Response 24, a transmis Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Un bărbat a fost lovit mortal de tren la intrare în gara Medgidia
Un bărbat a fost lovit mortal de tren la intrare în gara Medgidia. Traficul feroviar a fost blocat în zonă în urma accidentului
Un accident mortal a survenit în jurul orei 16:55 în stația de cale ferată Medgidia, unde mecanicul trenului R 8652 a anunțat că o persoană a fost accidentată pe linia de cale ferată, la ieșire din stația Medgidia.

Sondaj Realitatea 1/2

Accesează categoria Sondaj Realitatea din MENIU si vezi rezultatele LIVE.

Cu cine vei vota la Primăria Capitalei?

Sondaj Realitatea 2/2

Accesează categoria Sondaj Realitatea din MENIU si vezi rezultatele LIVE.

Cu cine vei vota la Sectorul 5?



Vezi emisiunile Realitatea Plus