Vânt puternic, poluarea persistă. Victima: MOGOȘOAIA

poluare mogosoaia
poluare mogosoaia

Subiectul calității precare a aerului din nord-vestul Capitalei și zonele limitrofe nu este nou. Se întâmplă cam de jumătate de an, fiecare episod fiind mai pregnant decât precedentul. Tot mai multe voci, tot mai multe sesizări, chiar și proteste în fața Ministerului Mediului. Toate fără un rezultat concret. Sursa poluării pare a se îndrepta către groapa de gunoi Rudeni-Chiajna, deținută de IRIDEX Group, o companie asupra căreia abundă acuzațiile de neconformitate, deși prezintă avize de la mediu, relatează realitateaecologista.net.

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Test de cultură generală. La câte poţi să răspunzi corect? Tu ştii care este animalul nemuritor?

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Ce trebuie să ştie românii

Articol partener

PUTEREA.RO

Fost ministru al Agriculturii: Peste 90% dintre fermierii români nu sunt performanți  

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

”Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei și strada Pajurei din Sectorul 1. Programul complet pentru weekendul 11-12 mai

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

”Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei și strada Pajurei din Sectorul 1. Programul complet pentru weekendul 11-12 mai

Actual

Podul Basarab, blocat de un accident rutier grav
Podul Basarab, blocat de un accident rutier grav. O mașină s-a răsturnat, 7 persoane rănite, transportate la spital
Un accident rutier grav a avut loc pe Podul Basarasb, București. Întreaga zonă este blocată de multe mașini de intervenție, pompieri, ambulanțe, poliție. 

Medicul Irinel Popescu, detalii exclusive despre starea de sănătate a lui Mihai Leu Exclusiv
Medicul Irinel Popescu, detalii exclusive despre starea de sănătate a lui Mihai Leu. Cum se simte marele campion, după ce a fost transferat urgent la Fundeni
O legendă a sportului românesc se confruntă cu mari probleme de sănătate. Campionul la box şi raliu Mihai Leu este internat la Spitalul Fundeni din Capitală, sub atenta supraveghere a medicilor. reputatul medic Prof. Irinel Popescu a oferit, la Realitatea Plus, detalii despre starea de sănătate a marelui campion.

Schema prin care vor fi mărite cele mai mici pensii Exclusiv
Schema prin care vor fi mărite cele mai mici pensii. Ce se întâmplă cu cei care nu mai au documentele de muncă
Avem toate detaliile despre marea recalculare! Dorina Barcari a prezentat în exclusivitate la Realitatea PLUS schema prin care vor fi mărite pensiile cele mai mici din luna septembrie. Potrivit expertului în pensii, seniorii cu cele mai mici venituri vor avea parte de o creștere de până la 10%. 

Evaluarea nationala
Ministerul Educaţiei - Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe luni. Peste 500.000 de elevi vor susţine examene
Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe luni, peste 500.000 de elevi urmând să susţină examene la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test în cazul elevilor de clasa a doua, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test în cazul celor din clasele a lV-a şi a Vl-a. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Social

Mai mulți bătrâni, înșelați cu bani și bijuterii de un escroc
Mai mulți bătrâni, înșelați cu bani și bijuterii de un escroc, care i-a sunat din închisoare. Ce metodă a folosit
Chiar dacă poliția a emis în mod repetat avertismente în acest sens, metoda „Accidentul” continuă să facă victime, mai ales printre bătrâni. Mai nou, un bărbat de 41 de ani, aflat în penitenciar, ajutat de un adolescent de 17 ani și de o tânără de 16 ani, a reuşit să înşele cu zeci de mii de lei şi bijuterii mai multe persoane, folosind această metodă.

Sistem Patriot. Foto: Profimedia
Ce ar putea primi Armata României la schimb pentru sistemul Patriot trimis în Ucraina
România este pregătită să cedeze Ucrainei un sistem antiaerian Patriot. Anunțul a fost făcut marți, 7 mai, de președintele Klaus Iohannis, la Washington, după o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden. Această posibilitate a fost îndelung analizată de experții militari. În timp ce unii cred că această donație nu va fi compensată, alții consideră că, odată cu trimiterea sistemului de rachete antiaeriene Patriot în Ucraina pentru a sprijini forțele armate din această țară, Armata României se află într-o poziție privilegiată pentru a primi beneficii considerabile. 

Semnal de alarmă de la CEC Bank. Foto: Profimedia
Semnal de alarmă de la CEC Bank. Numeroase tentative de fraudă în numele băncii. Cum acționează escrocii
Printr-un comunicat de presă urgent, CEC Bank a emis o avertizare majoră pentru toți cei care dețin conturi la bancă. Instituția bancară a dorit să informeze despre o escrocherie care îi poate lăsa pe clienți fără niciun ban în conturi. 

Un camion plin cu mere s-a răsturnat în Pasul Tihuța. Foto: Captură Facebook
Un camion plin cu mere s-a răsturnat în Pasul Tihuța. Circulația în zonă se desfășoară alternativ
Autoritățile dirijează circulația rutieră în Pasul Tihuţa, după ce un camion plin cu mere s-a răsturnat pe carosabil. 

Mediu

Potrivit specialiștilor americani, e cea mai puternică furtună din 2005
O furtună solară de o intensitate rară se îndreaptă spre Pământ. Sunt posibile fenomene astrale spectaculoase, dar și perturbări în telecomunicații și energetică
O furtună solară de o intensitate rară se îndreaptă spre Pământ şi ar putea provoca întreruperi ale reţelelor electrice şi sateliţilor încă de vineri seara, dar şi aurore boreale impresionante, au avertizat autorităţile americane. Potrivit experților, este cel mai puternic fenomen din ultimii aproape 20 de ani.

Cod galben de inundaţii pe râurile din 9 judeţe, până vineri dimineaţă. Avertismentul hidrologilor/ Arhivă foto
Cod galben de inundaţii pe râurile din 9 judeţe, până vineri dimineaţă. Avertismentul hidrologilor
Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pe râurile din nouă judeţe, valabil până vineri dimineaţă.

"Poarta către Iad" se extinde în Rusia: imagini șocante cu fenomenul care provoacă îngrijorare la nivel mondial
"Poarta către Iad" se extinde în Rusia: imagini șocante cu fenomenul care provoacă îngrijorare la nivel mondial - VIDEO
Alunecarea de teren din Siberia, denumită și Poarta către Iad, crește într-un ritm alarmant, de la an la an. Experții su făcut noi măsurători și, potrivit acestora, formațiunea gigantică crește cu un milion de metri cubi în fiecare an. 

o stradă afectată de o alunecare de teren din Cluj-Napoca, acoperită temporar cu o prelată. Metoda „ingenioasă” folosită de autorități
Stradă afectată de o alunecare de teren din Cluj-Napoca, acoperită temporar cu o prelată. Metoda „ingenioasă” folosită de autorități
Cu ploile care se anunță în zilele următoare, situația străzii afectate de alunecarea de teren din Cluj-Napoca devine tot mai critică. Pentru a proteja zona de infiltrații și a evita agravarea situației, specialiștii au decis să ia măsuri urgente și au acoperit strada cu o prelată.

Ultimele stiri

Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma
Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma. Face minuni dacă e rostită în prima duminică de după Paște
Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma reprezintă o formă de închinare și devoțiune extrem de puternică în tradiția creștină, cu puteri minunate atunci când este rostită în cea dintâi duminică de după sărbătoarea Paștelui. Legendar prin necrederea inițială în învierea Mântuitorului, Sfântul Toma a devenit o figură emblematică a credinței și a mărturisirii adevărului divin. Astfel, enoriașii îi aduc adesea rugăciuni pline de încredere și speranță în mijlocirea sa sfântă pentru a primi mila și ajutorul divin.

Cutremur cu magnitudinea 6,5  la graniţa dintre Guatemala şi Mexic
Cutremur cu magnitudinea 6,5 la graniţa dintre Guatemala şi Mexic
Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs duminică la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, provocând pagube materiale minore şi fără să facă victime omeneşti, a anunţat Institutul guatemalez de seismologie (Insivumeh).

Nea Florică, turistul pomenilor, care nu ratează niciun pachet. Foto: Captură Youtube/TikTok
Nea Florică, turistul pomenilor, care nu ratează niciun pachet, a ajuns vedetă peste noapte. Toți internauții îl copiază
Un bărbat din Roșiorii de Vede a ajuns peste noapte vedetă pe TikTok. Nea Florică, „un turist” al pomenilor din zonă a devenit viral după ce s-a filmat la tot mai multe înmormântări cum primește pachete de la familiile îndoliate.

Salman Khan nu vrea să o ia de soție pe Iulia Vântur
Salman Khan nu vrea să o ia de soție pe Iulia Vântur. O frică a actorului îl împiedică să facă marele pas
Salman Khan nu vrea să o ia de soție pe Iulia Vântur. Actorul indian a mărturisit că el este de vină că nu s-a însurat până acum și a dat de înțeles că în prezent nu este pregătit să facă acest pas pentru că i-ar fi frică. 

Sondaj Realitatea 1/2

Accesează categoria Sondaj Realitatea din MENIU si vezi rezultatele LIVE.

Cu cine vei vota la Primăria Capitalei?

Sondaj Realitatea 2/2

Accesează categoria Sondaj Realitatea din MENIU si vezi rezultatele LIVE.

Cu cine vei vota la Sectorul 5?



Vezi emisiunile Realitatea Plus