„Nu vom obstrucționa Justiția. În momentul în care s-a comunicat situația, am stat de vorbă cu dl Iulian Dumitrescu și pentru a evita prejudicii de imagine aduse partidului a luat decizia de a demisiona.
Nu știu ce este în dosar, nu comentez. Este o anchetă în derulare. Tot ceea ce ține de punerea la dipoziție a datelor pentru derularea procesului de investigare va fi pus la dispoziție. Este o decizie pe care fiecare membru al PNL a luat-o atunci când a avut probleme cu justiția.
Nu am luat o decizie despre ceea ce se întâmplă după ce a fost vacantată poziția. Vom avea timp”, a spus Nicolae Ciucă, vineri.
Șeful Consiliului Județean Prahova și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le deținea în partid și a primit interdicție din partea procurorilor anticorupție să-și exercite funcția de președinte al Consiliului Județean.
DNA îl acuză pe Dumitrescu că a cheltuit într-un an și jumătate aproape 600 de mii de euro pe bunuri de lux și pe vacanțe exotice. Paradoxal, potrivit declarației sale de avere, Dumitrescu câștigă un salariu de trei mii de euro pe lună. Între timp, și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le ocupa în PNL.
Ancheta DNA vizează vânzarea unei companii apropiate lui Iulian Dumitrescu și familiei sale prin care ar fi obținut peste 3 milioane de euro peste valoarea de piață. Președintele Consiliului Județean ar fi pretins banii în urma contractelor atribuite de instituția pe care o conduce. În acest caz ar fi vorba despre contractul pentru centura din Mizil.
Odată cu ancheta de la Direcția Națională Anticorupție a ieșit la iveală și averea deținută de politician. Procurorii au analizat tranzacțiile făcute de liderul PNL de-a lungul anilor. În ciuda salariului lunar de 3.000 de euro, acesta a cheltuit într-un an și jumătate mai mult decât dublul sumei obținute în aceeași perioadă.
Dumitrescu ar fi mers în vacanțe de lux în Dubai, Maldive, Capri, Mykonos sau Nisa, iar în vara anului trecut, soția liderului PNL ar fi primit un ceas de aproape 30 de mii de euro.
De altfel, sume mari de bani au fost transferate de Dumitrescu în perioada verificată de oamenii legii către mai multe firme și persoane fizice.
În una dintre interceptările care au ajuns pe mâna procurorilor se discută despre plăți îl vizează și pe Iulian Dumitrescu.
Tot potrivit surselor, sume mari de bani ajungeau în posesia președintelui CJ Prahova și prin intermediul afacerilor mai puțin legale pe care le-ar fi făcut.