În drumul dinspre litoral spre casã, fata împreunã cu tatãl ei au ocolit unitatea sanitarã suport COVID din Bârlad si s-au oprit direct la domiciliu, de unde nu au mai dat niciun semn. Practic, fata nu a stat nici mãcar o orã internatã în spital, desi legea spune cã orice persoanã depistatã pozitiv trebuie sã stea cel putin 48 de ore internatã. În plus, pânã ieri, autoritãtile au încercat sã ia legãtura, telefonic, cu familia acesteia, însã fãrã nicio sansã, mai scrie sursa citată.
Potrivit aceleiași surse, imediat dupã ce a aflat cã fata lui este infectată cu COVID-19, bãrbatul a sunat la DSP Vaslui pentru a solicita sã plece cu ambulanta pe litoral, cu toate cã nu era de serviciu în ziua respectivã. Ambulanțierul a primit “ok”-ul și a promis medicului de la DSP Vaslui cã la întoarcere va opri la spitalul din Bârlad, pentru a-si interna fata acolo.
Colegii de serviciu ai bărbatului susțin cã ambulantierul nu poate fi considerat contact direct al fetei pentru cã încã de la începutul pandemiei acesta s-ar fi mutat într-o casã din mediul rural, tocmai pentru a-si proteja familia în eventualitatea unei eventuale infectăti cu virusul SARS-CoV-2.
Se pare că acest caz ar fi ajuns și "la urechile" Departamentului pentru Situatii de Urgentã (DSU), condus de Raed Arafat, fapt pentru care nu este exclus ca în perioada urmãtoare sã asistãm la demiteri sau chiar demisii.
Pe de altă parte, la SAJ Vaslui se desfășoară, în prezent, o anchetã pentru a se stabili în ce condiții a plecat ambulantierul pe litoral pentru a-si aduce fiica confirmatã pozitiv.
Totodată, autoritãti continuã anchetele epidemiologice atât în judetul Vaslui, unde a avut loc petrecerea de majorat, cât si în judetul Constanta, acolo unde tinerii au mers imediat dupã petrecere.
În prezent, 10 din cei 17 adolescenti care au venit cu primul transport de la mare, au fost confirmati pozitiv și internati în spitalul din Bârlad. Ceilalți 13 au fost plasați în carantină la domiciuliu, fiind considerați contacți direcți ai celor infectați.