De exemplu, într-un spital din Mehedinți mai sunt, în prezent, doar 20 de medici dintre care șase pensionari. Aceștia îndeplinesc sarcinile a 32 de medici, câți sunt de fapt în organigramă.
Lipsa medicilor ridică probleme mari la Spitalul Municipal din Orșova. Conducerea spitalului a angajat doctori care sunt deja la pensie, pentru că, fără ajutorul lor, ar fi fost la un pas să suspende activitatea în unele secții importante de care depinde viața multor pacienți. Secția de cardiologie este una dintre ele.
„Mi-e greu sa spun, s-ar putea infrastructura orasului sa fie precara probabil asta ar fi motivul principal din punctul meu de vedere”, spune Nicolae Cozariu, medic cardiolog.
Situația este similară și pe secția de radiologie, unde un medic pensionar, cu peste 40 de ani de experiență, a rămas să lucreze în spital.
„Posibilitatile de dezvoltare posibilitatile de castig existente intr o multitudine de cabinete private policlinici si spitale private sigur ca ii tenteaza sa ramana in orasele mari”, explică Lucian Vădăstreanu, medic radiolog.
Pacienții spun că resimt lipsa medicilor din spital, mai ales că în zonă locuiesc foarte mulți oameni în vârstă care au nevoie permanent de servicii medicale.
Cum sunt tratați elevii români în școlile din Ungaria. Experimentul unui vlogger din România
„Avem un buget pt 32 de medici din pacate din acei 32 doar 20 sunt in activitate dar si din cei 20 sunt 6 medici care sunt pensionari”, spune Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal Orșova.
Managerul spitalului spune că va mai scoate posturi la concurs, însă au fost multe situații când, în trecut, nu s-a prezentat niciun medic la concurs iar posturile au rămas neocupate.