"Ma simt foarte bine. A fost unul dintre vaccinurile cel mai puțin dureroase dintre cele primite în ultima perioadă. Nu am niciun fel de reacții adverse, iar acea senzatie de mulțumire persistă și va persista o perioadă mare (...) pentru că fac ceva pentru mine și pentru a-i proteja pe cei din jur. Și eu și colegii mei care s-au vaccinat suntem foarte mulțumiți și împăcați că am făcut acest vaccin. Nu au apărut nici la ei reacții adverse. E incredibil ce se întâmplă. E o încaracătură emoțională mult mai mare pentru că știm unde poate să ducă (infecția cu COVID-19 -n.r.). Faptul ca după atâtea luni de muncă avem un liman, e foarte liniștitor", a afirmat directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.
Potrivit medicului, comparativ cu celelelate vaccinuri făcute în copilărie, dar și cu cele din ultima perioadă, vaccinurile antiCovid sunt "un mare plus și un pas înainte din punct de vedre tehnologic", riscul de reacții adverse fiind mult mai mic.
"Pot apărea reacții adverse locale, tip durere sau endem (...), dar comparativ cu boala asunt aboslut insignifiate", a spus Andreea Moldovan.
Persoanelor care privesc cu scepticism capmpania națională de vaccinare antiCovid, medicul le-a transmis următorul mesaj: "Să studieze surse medicale de informare. Sunt și pe site-ul Guvernului informații acum, studii bazate pe date științifice (...) Nu l-am face (vaccinul - n.r.) dacă n-am fi siguri ca vaccinul protejează. Urmeaza rapelul dupa prima vaccinare la 21 de zile, iar mai apoi, e nevoie de încă o perioadă de 7 zile de la al doilea vaccin pentru a deveni imuni".