În primul rând, iată din ce cauze pielea din această zona devine aspră, îngroşată şi se crapă: mersul mult pe jos, cu încălţări incomode, statul în picioare prelungit, purtatul unor şosete care nu lasă pielea să respire sau stilul de mers. Astfel, pe termen lung, alege-ţi pantofi cu o talpă mai puţin rigidă şi poartă şosete din bumbac.
- Unul dintre cele mai bune tratamente pentru călcâie îngroşate este înmuierea picioarelor, pentru o jumătate de oră, în apă caldă (nu fierbinte!) în care arunci doi pumni de sare grunjoasă. Cât stai cu picioarele la înmuiat, relaxează-te la un film sau frunzăreşte o revista. Nu-ţi poţi imagina cât de moi ţi se vor face călcâiele. Aplică apoi o cremă hidratantă destinată acelei zone, iar ea va intra în piele mult mai bine, păstrând călcâiele moi şi catifelate mai multe zile.
- La fel de bine înmoaie pielea oţetul de mere, sau chiar zeamă de lămâie, adăugate în apă.
- De două-trei ori pe săptămâna exfoliază-ţi călcâiele cu o piatră ponce ca să elimini celulele moarte. Mai poţi folosi pentru exfoliere zaţ de cafea, mălai sau zahăr brun. Vezi să nu agresezi foarte tare pielea!
- De fiecare dată după exfoliere, nu uită să aplici o crema hidratantă. Uleiul de măsline este şi el foarte eficient. Apoi pune-ţi o pereche de şosete în picioare că să laşi produsul să pătrundă bine în piele.
- Dacă ai călcâiele crăpate, poţi folosi, din când în când, o masca naturală dintr-o banană coaptă, pisată, amestecată cu o linguriţă de miere.