Varza este bogată și în potasiu,acid folic, betacaroten, vitamina K și vitamina B6.
Foarte mulți blamează această legumă datorită mirosului și a tulburărilor digestive pe care le provoacă. Varza nu afectează sistemul digestiv decât dacă este combinată cu carne (sarmale, varză călită).
Diverse universități internaționale au făcut numeroase studii ce au demonstrat proprietățile anticancerigene ale verzei. Aceste proprietăți se datorează glucozinolatiilor, aceștia sunt în esență moleculele de bază ale subsanțelor care cresc rezistența oamenilor la cancer. Se presupune că tumorile în stadiu incipient sunt distruse de aceste molecule, scrie unica.ro.
Varza este o legumă bogată și în mangan, fibre, vitamina B1, cupru, colină, fosfor, vitamina B2, magneziu, calciu, seleniu, fier, acid pantotenic și niacină. Toate aceste caracteristici fac din varză un bun luptător împotriva tensiunii arteriale mărite, a colesterolului, a anemiei, a bolilor inflamatorii și a bolilor de coagulare.
Varza se poate consuma în stare crudă (sub formă de salate sau sucuri), gătită (fără carne) și murată (zeama de varză reglează flora intestinală).
Cantitatea recomandată este de 200-300 grame zilnic. Consumată în exces, va duce la formarea gazelor intestinale atât de neplăcute.