Redăm, în continuare, live-text disputele din ședința de plen.
UPDATE: 14.50 Va începe votul pentru Nicolae Păun.
UPDATE 14.36 Cearta în plen continuă. Mihăiță Calimente i-a spus lui Valeriu Zgonea că sedinta se desfășoară după regulamentul din Gara de la Craiova, făcând referire la faptul că acesta a lucrat ca inginer CFR, în tinerețe.
UPDATE 14.28 Deputații au trecut la celelalte proiecte de lege de pe ordinea de zi a sedintei de vot final.
UPDATE 14.20 S-a supus la vot cererea de retrimitere la comisii a Legii Defăimării. Cu 154 de voturi pentru, 0 abțineri, 6 voturi impotriva, si 56 de deputați care sunt prezenti si nu voteaza, Zgonea a anunțat că legea este retrimisă la comisii.
UPDATE 14.18 Liberalii nu sunt de acord. Nicolăescu a venit la microfon și a cerut convocarea Biroului Permanent pentru a schimba ordinea de zi, astfel incat sa se supuna la vot doar cererea pentru Păun.
UPDATE 14.14 A început ședința de plen. Deputatul PSD Pâslaru a cerut retrimiterea la comisii, pentru 3 saptamani, a Legii Defăimării.
UPDATE 14.10 Liberalii au reintrat în sală. Valeriu Zgonea a anunțat că sunt prezenți în sală 203 deputați, existând cvorum.
UPDATE 14.07 Eugen Nicolăescu a cerut o pauză de 5 minute pentru consultări, adăugând că se poate modifica ordinea de zi astfel încât să se dea doar votul cu bile pentru Nicolae Păun.
UPDATE 14.03 Deputații PNL stau pe hol și așteaptă să vadă dacă vor intra în sală. Eugen Nicolăescu a anunțat că liberalii iau în calcul să intre doar la votul pentru Nicolae Păun.
UPDATE 14.00 A început ședința de vot final. Deputații UDMR au anunțat că vor părăsi sala.
UPDATE 13.40 Potrivit unor deputați votul se va relua doar pe opt proiecte de lege, întrucât ultimul proiect, punctul 9, era o hotărâre pentru vacantarea unui loc de deputat.
UPDATE 13:30. Votul pe legea defăimării va fi reluat. Deși liberalii au părăsit plenul, au rămas 186 de deputați care au votat pentru reluarea votului.
UPDATE. Valeriu Zgonea a afirmat că Biroul Permanent a decis să cearcă plenului reluarea votului pentru cele nouă proiecte. "Dacă nu va fi aprobată propunerea, preşedintele de şedinte va putea le semneze. Ele sunt în acest moment în bloaj", a spus acesta.
Decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a renunţa la votul electronic şi propunerea de reluare a votului pentru cele 9 proiecte votate în urmă cu o săptămână au stîrnit discuţii aprinse în plen.
UPDATE. Uşa din plenul Camerei Deputaţilor a fost blocată, astfel încât deputaţii să nu mai poată ieşi, transmite Realitatea TV.
UPDATE. Valeriu Zgonea îl contrazice pe Liviu Dragnea: softul din Cameră nu poate fi manipulat
Valeriu Zgonea a declarat miercuri că raportul rezultat în urma anchetei administrative din Camera Deputaţilor nu îi dă dreptate liderului PSD, Liviu Dragnea, cel care acuza o intervenţie ''criminală'' asupra sistemului electronic de vot.
''În urma analizei acestui raport, Biroul Permanent a concluzionat că nu există nicio suspiciune cu privire la softul respectiv. Nimeni nu poate interveni în modificarea datelor. Este imposibil. Acest lucru este clar ca lumina zilei. Toţi membrii Biroului Permanent au fost de acord cu acest lucru'', a declarat Valeriu Zgonea.
Conducerea Camerei Deputaţilor decide astăzi ce se întâmplă cu controversata lege a defaimării, dar şi cu celelalte proiecte votate săptămână trecută de deputaţi, în condiţiile în care PSD cere reluarea votului. Şeful social democraţilor, Liviu Dragnea, spune că o mână criminală a manipulat sistemul de vot, pentru că ar fi existat o diferenţă între numărul cartelelor introduse şi numărul celor trecuţi prezenţi.
Liviu Dragnea a anunţat, ieri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că membrii forului solicită ca reprezentanţii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să ceară reluarea tuturor voturilor care s-au dat în ziua în care deputaţii au votat Legea Defăimării.
"Noi am discutat azi ca reprezentanţii BP al Cdep sa ceara reluarea votului ptr legile din acea zi, sunt puse sub semnul intrebării, cu precizare pe care o fac acum. Dupa ce BP al Cdep va aproba si plenul sa aprobe reluarea votului, am posibilitatea sa cer ca legea sa fie trimisa la comisie… Motivul principal, acest sistem de vot pune sub semnul intreb legitimit unui vot. Prezenţa care este afişată pe ecran sa fie la rigoare cu prezenta din Cdep. Exact cei care voteaza la legea respectivă", a spus Dragnea.