Vineri ministerul Educaţiei a publicat calendarul de achiziţie a noilor manuale de clasa I şi a II-a. În aprilie vor fi prezentate specificaţiile tehnice, iar până la începutul lui iunie manualele trebuie să fie gata şi în format clasic, şi în format digital.
"Senzatia e ca totul este facut din mana, ori este o licitatie cu dedicatie sau lucrurile sa fie facute pur si simplu abramburite, de-a valma", a spus Cristian Greşeanu, director editură.
Editurile au la dispoziţie 48 de zile pentru a realiza zece manuale. "Am asteptat 18 ani sa înlocuim anumite manuale după care avem o licitație pe care o facem in doua luni pe coltul mesei", a mai spus Cristian Greşeanu, director editură.
Marea problemă o reprezintă varianta digitală a manualelor. Specialiştii IT spun ar fi nevoie de cel puţin 3 luni ca acestea să fie realizate la standardele cerute. Revoltată de cerinţele Ministerului Educaţiei, Uniunea Editorilor e pregătită să blocheze procedurile de licitaţie. Deocamdată, nimeni din cadrul Ministerului Educaţiei nu a vrut să furnizeze un punct de vedere.