Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate (22 mld.euro) din fondurile totale sunt alocate pentru politica de coeziune, scrie Capital.
"România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare. În urma acestei validări, devine de necontestat faptul că documentul trimis de România răspunde exigenţelor Comisiei", a declarat, în comunicat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
El a reamintit că România a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal.
Absorbția curentă a fondurilor europene din calnedarul financiar 2007-2013 a ajuns abia la 36%, conform ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.
Practic, din cei 19,21 miliarde de euro - alocări europene pentru perioada 2007-2013, România a reușit să atragă doar 6,92 miliarde de euro. Riscul decomiterii (pierderea fondurilor) este încă uriaș, chiar dacă autoritățile române au reușit să obțină o perioadă de încă 2 ani în care se pot atrage fondurile alocate.