În rechizitoriu se precizează că Adomniței a manifestat, pe parcursul cercetărilor, o atitudine procesuală nesinceră, refuzând să dea declarații în fața organului de urmărire penală. Singurele declarații, în care inculpatul a respins acuzațiile care i se aduc și a încercat să ascundă adevărul, au fost date în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași și de la Curtea de Apel Iași, cu ocazia judecării propunerii de arestare preventivă.
În opinia procurorilor, președintele CJ Iași a acționat împotriva intereselor instituției pe care o conducea și a împiedicat finalizarea unei misiuni de audit care evidenția ilegalitățile comise.
"Inculpatul, deturnând atribuțiile funcției sale de conducere, în loc să acționeze pentru protejarea bugetului instituției pe care o conduce, prin sesizarea organelor de urmărire penală, în vederea identificării și tragerii la răspundere penală, a acționat pentru acoperirea fraudei și împiedicarea tragerii la răspundere penală a autorilor acesteia (...). De asemenea, este cât se poate de limpede faptul că acesta a acționat în baza unei înțelegeri oculte cu numitele Jinga Teodora și Irimescu Carmen Ingrid, cu care, având o relație apropiată, a planificat modalitatea de împiedicare a finalizării rapide a misiunii de audit și de acoperire a fraudei cu noi acte false", se arată în rechizitoriu.
Procurorii au mai apreciat că Adomniței a avut o atitudine duplicitară, încercând să acopere frauda fără a provoca un conflict deschis cu auditorii.