În plin proces de divorţ şi vizat într-un alt dosar penal, Dan Adamescu a primit cea de-a treia şi cea mai grea lovitură: pedeapsa cu închisoare.
Imediat după ce a aflat sentinţa, Adamescu şi-a făcut bagajul şi a plecat în mare grabă spre Poliţia Capitalei.
Îmbrăcat lejer, într-un trening roz, şi vizibil afectat de decizia instanţei, Dan Adamescu a fost ajutat de gărzile sale de corp să intre în sediul Poliţiei.
Bodyguardzii afaceristului nu l-au scăpat nicio secundă din ochi pe Dan Adamescu. Deşi milionarul a fost dus de poliţişti la Penitenciarul Rahova, gărzile de corp s-au ţinut în trafic după maşina Poliţiei.
.............................................................................................................................
Magistraţii Curţii Supreme au respins vineri contestaţia făcută de Dan Adameascu, astfel că acesta a rămas cu o sentinţă de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă, astfel că omul de afaceri va fi încarcerat în penitenciar.
În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.
Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.
Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.
În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.
Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător.