O parte dintre imaginile surprinse de camerele de luat vederi au fost şterse de persoane necunoscute, procurorii încercând în acest moment recuperarea lor, operaţiune care va mai dura aproximativ două - trei săptămâni. Acesta este şi motivul pentru care anchetatorii nu au prezentat marţi în instanţă respectivele înregistrări, susţin sursele citate.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au rămas în pronunţare cu privire la recursul făcut de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 6, prin care s-a hotărât ca Eugen Preda, una dintre persoanele implicate în scandalul de la Plaza Mall, să fie cercetat în libertate.
La termenul de marţi al procesului, Eugen Preda a cerut instanţei ca Bogdan Oprea, şeful firmei de pază BGS, să fie supus testului cu detectorul de minciuni. De asemenea, Preda a cerut ca şi el să fie supus aceluiaşi test, pentru a se afla adevărul. Avocatul acestuia le-a spus magistraţilor că a depus deja la Parchet o cerere în acest sens.
Reprezentanţii Parchetului nu au adus, nici la acest termen, o parte din înregistrările video din timpul conflictului dintre clanul Preda şi agenţii BGS.
Din acest motiv, magistraţii au hotărât să renunţe la aceste probe, pentru a nu tergiversa soluţionarea recursului. Apărătorii lui Eugen Preda au spus, în faţa instanţei, că procurorii nu au nicio dovadă că Preda ar fi încercat să ascundă adevărul sau să influenţeze martorii şi nu are nici probe care să ateste că Eugen Preda este vinovat de conflictul care a avut loc în Plaza Mall.
De asemenea, unul dintre avocaţi a declarat că Preda nu poate fi considerat pericol public doar pentru că practică arte marţiale. El l-a dat ca exemplu pe Vladimir Putin, spunând că şi acesta practică judo şi nu este considerat de nimeni pericol public. Apărătorii lui Preda au spus că acesta a adus multe medalii României şi ar trebui să fie apreciat, nu considerat violent. Prin urmare, avocaţii au cerut ca Eugen Preda să fie cercetat în stare de libertate, sau "în cel mai rău caz, instanţa să-l oblige să nu părăsească ţară".