Hotărârea de Guvern 1269/2002 stabilea un preţ al terenului pe care se afla ICA de aproape 60 de ori mai mare decât cel plătit de Grivco pentru a pune mâna pe Institut, cu tot cu teren şi clădirile de pe acesta.
De hotărâre știa atât ministrul Agriculturii de la acea vreme, Ilie Sârbu, cât și subalternul său, Corneliu Popa, președintele Agenției Domeniilor Statului (ADS). Însă șeful ADS nu a lăsat ca Hotărârea de Guvern să-l împiedice să-i vândă lui Grivco bunurile statului, la un preţ de toată jena.
Terenul, administrat pe atunci de Societatea Naţională „Tutunul Românesc”, a fost preţuit, oficial, de Guvernul României, la 440 de miliarde de lei (13,1 milioane de dolari). Dacă aplicăm regula „de trei simple”, reiese că Statul român nu putea accepta să cedeze terenul de sub ICA cu mai puţin de 220 de miliarde de lei vechi, preţ oficial (fără să mai socotim şi clădirile). Cu toate acestea, beneficiind probabil și de faptul că la conducerea Agenției Domeniilor Statului se aflau doi apropiați, președintele Corneliu Popa și directorul juridic Cătălin Sandu (care era și membru al partidului lui Felix), compania controlată de Dan Voiculescu a plătit mai puțin de 4 miliarde în loc de 220 de miliarde.
DAN VOICULESCU află astăzi ZIUA VERDICTULUI în DOSARUL ICA
Dan Voiculescu află ziua verdictului. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit ca astăzi să fie termenul limită până la care trebuie depuse concluziile scrise, pentru ca apoi magistraţii să facă publică ziua pronunţării definitive în dosarul privind privatizarea fraduluoasă a Institutului de Cercetări Alimentare.