Companiile americane sunt din ce în ce mai interesante de România, apreciază şeful secţiei economice."În mod clar, unul dintre cele mai puternice domenii de export, aflat în creştere, este cel legat de piese auto şi de producători de piese auto. Sunt multe companii americane în România care investesc în sectorul IT, atât în ceea ce priveşte partea de service, cât şi în partea de dezvoltare de software, laturi pe care le externalizează în România. Şi sectorul agricol are un potenţial dezvoltat pentru investiţii", a spus oficialul american.
Şi Ungaria îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu România, iar ţara noastră a devenit al treilea partener de export pentru Budapesta, după Germania şi Austria.
"Cele două țări sunt parteneri foarte importanți, una pentru cealaltă, atât din punct de vedere al importului, cât și din punct de vedere al exportului, precum și din punct de vedere al investițiilor. Anul trecut, totalul contravalorii schimburilor comerciale dintre cele doua țări a atins peste 7 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că suntem parteneri importanți", a afirmat E.S. Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei.
La Gala Ambasadorilor, organizatorul, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a arătat că şi instituţia pe care o conduce îşi doreşte creşterea schimburile comerciale ale României cu alte ţări. "Vrem să intensificăm ceea ce înseamnă investiţii străine în România", a explicat acesta.
"Consider că există un interes ridicat din partea comunităţii de investitori din Statele Unite către România. Cu certitudine, din partea ambasadei, dorim să dezvoltăm latura relaţiilor individuale, dintre România şi Statele Unite, în paralel cu atragerea celor mai mari investitori din lume aici", a mai explicat consilierul economic al Ambasadei SUA.
Invitat la eveniment, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel, a explicat ce beneficii ar aduce parteneriatul trans-atlantic pentru ţările din Uniunea Europeană. "Ştim că tratatul trans-atlantic în ceea ce priveste schimbările comerciale nu este ceva simplu. Tratatul înseamnă creştere economică şi locuri de muncă şi în Marea Britanie şi în România", a precizia Paul Brummel.