Medicul a contrazis afirmaţia lui Bănicioiu, care a spus că pacienţii răniţi nu trebuie transferaţi la spitale din străinătate şi că primesc în Bucureşti îngrijiri similare celor pe care le-ar putea primi, spre exemplu, în Germania.
"Vă scriu să vă mulţumesc pentru faptul că aţi deschis acest subiect care pare, în ultima vreme, să ocupe un plan secund în ţară şi care nu ar mai trebui deloc ignorat, şi anume cel al situaţiei actuale a răniţilior (în special a celor critici), şi vă rog să insistaţi, prin dezvoltarea acestui subiect şi în cadrul altor emisiuni, pe transferarea acestor pacienţi în străinătate", a scris medicul.
"România nu are, în prezent, capacitatea logistică de a face faţă unor astfel de tratamente extrem de complexe. Nu acuz aici, în niciun caz, lipsa dorinţei medicilor de a ajuta, ci pur şi simplu lipsa de experienţă în astfel de situaţii, precum şi faptul că medicina în România se face în continuare după regulile de acum 30 de ani", a adăugat acesta, indicând chiar şi un exemplu.
"Am văzut chiar ieri pe Facebook (şi de atunci sunt atât de revoltată, îmi pare doar rău că nu am reţinut datele utilizatorului): unui pacient i se punea un cateter venos central într-o maniera în care într-o clinică din Germania ar fi de nepermis, deoarece expune pacientul unor complicaţii infecţioase uneori fatale (infecţii până la sepsis asociat cateterelor venoase). Studentul era îmbrăcat cu haine de stradă, având un simplu halat alb pe el, nu exista câmp steril, iar instrumentele se vedeau intinse pe pacient (iar faptul că i se făcea poză de postat apoi pe Facebook nici nu mai merită discutat), în condiţiile în care unul din marile pericole care îi ameninţă pe aceşti bolnavi sunt tocmai infecţiile propagate pe aceste căi.
Nu acuz, încă o dată, dorinţa de a ajuta, dar România, din păcate, DOAR asta ştie - lucru făcut pe jumatate! Domnul Bănicioiu spune ca primesc acelaţi tratament ca în Germania? Vă asigur că nu este posibil! Când astfel de bolnavi au nevoie de ventilaţie mecanică specială (în engleză este aţa numita jet-ventilation), iar pe Facebook apar mesaje că Spitalul Universitar are nevoie de comprese sterile şi creme! Subiectul este atât de complex şi nu se poate dezvolta într-un simplu mesaj aici, dar vă mulţumesc din suflet că abordaţi acest subiect şi vă rog să faceţi presiuni ca şi restul bolnavilor critici (...) să fie transferaţi, dacă starea le-o permite, şi să li se acorde o şansă la viaţă! (Adică România este capabilă să trateze astfel de pacienţi, dar domnul Ponta s-a lăsat operat de o banală operaţie la genunchi în Israel, iar domnul Băsescu, de coloană în Austria?! Dacă ar fi fost membri ai unor familii de parlamentari, transferul ar fi fost efectuat probabil în primele zile!)", a mai scris, în final, medicul.