Din cauza unui echipament de dirijare defect de pe un aeroport din Mauritania, aeronava TAROM a aterizat la aproape jumătate de km lateral de pistă, pe apă.
Pe şapte august 1980, la ora 4 dimineaţa, avionul Tupolev al companiei Tarom trebuia să aterizeze pe aeroportul din Nouadhibou, Mauritania. Aeronava avea la bord peste 180 de marinari care lucrau pe pescadoarele româneşti din Atlantic. Comandantul Paul Mitu a contactat cu greutate controlorii de zbor şi ghidat de aparatura de la sol, a început aterizarea. Piloţii şi-au dat târziu seama că nu sunt deasupra pistei şi au turat motoarele încercând să rateze.
"Cei mai afectaţi au fost pasagerii de la business class şi din secţiunea de până în aripa aparatului. Aici au fost înregistraţi doi răniţi grav, o stewardesă şi un ofiţer de securitate. Unul din cele trei motoare ale avionului a continuat să meargă şi după prăbuşire", a declarat comandantul Paul Mitu.
"Pasagerii care aveau locuri în zona distrusă a avionului s-au strâns pe aripi în timp ce toţi oamenii aflaţi în spatele aeronavei au continuat să stea confortabil pe scaune. Timp de o oră şi jumatate au aşteptat să apară bărcile pazei de coastă din Mauritania. Salvatorii au gasit pe unul dintre scaunele din spate ale avionului un mort. Ancheta a aratat că, de fapt, pasagerul murise înainte de impact", îşi aminteşte comandantul Paul Mitu.
Societatea la care era asigurat aparatul a stabilit ca Tupolevul s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni a aparaturii de ghidare de la sol. Tarom a încasat 36 de milioane de dolari. În urma acestui accident Paul Mitu nu numai că nu a fost felicitat pentru că a salvat vieţile celor aproape 200 de oameni. Autorităţile comuniste l-au anchetat şi i-au interzis să mai zboare.