"Primăria Capitalei are capacitatea ca imediat ce, să spunem, RADET-ul nu va mai exista ca entitate economică să înființeze instantaneu un serviciu care va prelua RADET-ul. Bucureșteanul nu va simți cine îi va furniza agentul termic. RADET-ul e o societate care a avut dificultăți, în decursul anilor. Iată că vine scadența la un moment dat", a declarat ministrul Energiei.
Mai mult, Andrei Gerea a precizat faptul că propunerea de intrare în faliment a Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București a venit din partea ELCEN și că primarul general, Sorin Oprescu, a văzut-o drept o "soluție fezabilă".
"Dacă domnul primar își dorește să furnizeze mai departe apă caldă bucureștenilor o poate face. Această discuție cu falimentul RADET nu e o decizie luată la nivelul Ministerului Energiei, e o propunere care a venit din partea ELCEN, ca urmarea mai multor consultări cu factori implicați. Am avut și o discuție cu primarul general și în care i-am prezentat concluziile celor de la ELCEN și domniei sale i s-a părut o soluție fezabilă. În cazul în care ELCEN a solicitat falimentul RADET, bucureștenii nu ar simți acest lucru, adică să rămână fără apă caldă sau căldură.
RADET-ul e o coajă fără conținut, pentru că toată rețeaua și facilitățile de alimentare aparțin primăriei, RADET-ul nu ar fi decât o companie fără conținut care ar falimenta. Așa probabil și Primăria Capitalei ar scăpa și de acele penalități de care se plânge, iar ELCEN ar reuși să își recupereze măcar TVA-ul din facturile emise și neîncasate, în decursul anilor (...) 150 de milioane de euro ar veni în conturile ELCEN.Noi am convenit că vom discuta tot ce avem de făcut cu Primăria Capitalei, cu reprezentanți ai Consiliului Local", a detaliat Andrei Gerea.