Elena Udrea a fost adusă de la Arestul Poliţiei la Instanţa Supremă încătuşată. Deşi se află după gratii de peste o lună, aceasta a intrat în sala de judecată cu zâmbetul pe buze. După o oră şi jumătate, fostul ministru a ieşit cu acelaşi zâmbet şi a vorbit despre denunţători.
Întrebată de jurnaliști dacă i-a iertat pe cei care au denunțat-o, Elena Udrea a răspuns:
"Dumnezeu iartă", a fost răspunsul fostului ministru.
Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, cel care a înaintat solicitarea ca fostul ministru să fie cercetat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, a susţinut că procurorii nu mai au motive pentru a o ţine pe clienta sa după gratii.
"Procurorii au venit cu acuzații bazate pe o simplă acuzație a lui Nastasia și au încercat, în toate aceste zile, să găsească un alt element care să susțină acuzațiile domnului Nastasia, pentru că, după cum știți, în afară de acea acuzație în legătură cu geanta, nu mai există nimic. Nici până astăzi, deși s-au audiat martori și s-au primit răspunsuri și s-au administrat alte probe, acea acuzație nu poate fi dublată", a declarat Marius Striblea.
Cererea a fost înregistrată pe 3 aprilie. Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea.
Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu.
În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată, inițial, de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită și spălare de bani.
Elena Udrea mai este cercetată și în dosarul "Microsoft", însă ea nu are nicio interdicție în acest dosar, potrivit Agerpres.