UPDATE 18.20: Curtea Supremă a hotărât menținerea măsurii arestului preventiv în cazul Elenei Udrea.
UPDATE 12.30: Procesul Elenei Udrea s-a încheiat. Instanța a rămas în pronunțare. Elena Udrea a fost dusă înapoi în arest.
Marius Striblea a declarat că Udrea a reușit să aducă argumente pentru combaterea tuturor acuzațiilor care i se aduc.
”A reușit să dea argumente și să combată toate acuzațiile. Probele se rezumă doar la denunțuri. Argumentele în apărarea au fost numeroase; unul dintre acestea a fost că votul pe care Camera Deputaților l-a dat în data de 23 februarie a fost unul nelegal, pe de o parte, pe de altă parte probele care se aduc în sprijinul acuzațiilor se rezumă la denunțuri și aici vreau să fac o precizare foarte clară: atunci când spunem că în dosar nu există decât denunțuri ne referim strict la capătul de acuzare care i se aduce doamnei Udrea", a spus Striblea.
Întrebat despre cererea de confruntare dintre Elena Udrea și denunțători, avocatul a spus că procurorii puteau să ceară această probă chiar din oficiu, afirmând că este normal ca atunci când există două poziții într-un dosar să încerci să vezi cine spune adevărul.
"DNA a cerut în cadrul dosarului relații atât de la SPP cât și de la Ministerul Dezvoltării; până acum nu avem cunoștință în mod oficial să fi primit vreun răspuns, totuși am convingerea că dacă acest răspuns era în favoarea procurorilor, s-ar fi găsit la dosar", a arătat Marius Striblea, întrebat despre valiza cu bani care ar fi fost înmânată Elenei Udrea în sediul ministerului.
Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, scrie Agerpres.
Reamintim că Rudel Obreja, primarul din Lupeni, Cornel Resmeriță, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, rămân în arest preventiv, în dosarul Gala Bute.
În schimb, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu și fostul secretar general, în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Gheoghe Nastasia, vor fi cercetați, în continuare, în arest la domiciliu.
Rudel Obreja a fost arestat preventiv, pe 5 februarie, fiind acuzat că a participat la fraudarea fondurilor europene, obținute de Ministerului Turismului și destinate organizării Galei Bute.
Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost arestat preventiv pe 10 februarie, după ce, anterior, fusese trimis în arest la domiciliu, pe 4 februarie. Edilul este acuzat de abuz în serviciu în acest dosar.
Tudor Breazu, om de afaceri și apropiat al Elenei Udrea, fiind administratorul moșiei de la Nana, a fostului ministru al Turismului, a fost arestat preventiv, pe 8 februarie, acuzat de complicitate la luare de mită în acest dosar.
Totodată, Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general al MDRT, au fost plasați în arest la domiciliu, în dosarul Gala Bute, pe 4 februarie. Ștefan Lungu a acceptat confruntarea cu Elena Udrea, în dosarul Gala Bute.