”Produsele la care se face referire Thor şi Suprasept sunt destinate dezinfecţiei suprafeţelor şi instrumentarului medical. Toate produsele din portofoliul Hexi Pharma sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii conform legislaţiei în vigoare, avizare ce se face în baza buletinelor de eficacitate care au fost depuse la dosar şi care atestă eficienta produsului.
În plus, produsele sunt testate periodic atât de către Hexi Pharma, care are contract cu mai multe laboratoare independente, cât şi de către spitalele mari din ţara care au laboratoare de control microbiologic. Spitalele verifică frecvent eficiența produselor prin colectarea de pe suprafeţe, instrumentar, mâinile personalului medical, rezultate indicând eficacitatea conform protocoalelor de control al infecţiilor nosocomiale. Documentele care apar în articol sunt falsificate, autorii nu au publicat originalele acestora şi nici sursa care le-a pus la dispoziţie, iar formatul documentului este unul folosit de Hexi Pharma acum circa 5 ani de zile. Reţeta de fabricaţie s-a respectat întotdeauna cu stricteţe.
În articolul defăimător apare referinţa conform căreia substanțele Thor şi Suprasept erau vândute în spitalele unde au fost internate victimele din tragedia Colectiv, ţinem să precizăm care spitale au achiziționat aceste produse în ultimele 12 luni în tabelul de mai jos.
Referitor la fragmentul Raportului Direcției de Sănătate Publică pe 2014 la produsul THOR ţinem să precizăm că se face o referire la o eroare de etichetare privind concetrația de utilizare a produsului prin sprayere, nicidecum la concetrația substanţelor din produs. Aşa cum scrie şi în Raportul DSP această problemă a fost remediată prin retichetarea corectă a produsului.
Hexi Pharma, producător roman, produce dezinfectanţi pentru spitale de peste 20 de ani şi are o prezență la nivel naţional, atât în spitale de stat, cât şi private fără a avea, însă, monopol, cum susţine articolul de presă. Contractele cu spitalele de stat sunt realizate în urma licitaţiilor prin sistemul de achiziţii publice. Dacă produsele ar fi fost, într-adevăr ineficiente timp de 20 de ani, structurile de prevenţie şi control în domeniul infecţiilor nosocomiale s-ar fi sesizat, iar spitalele nu ar mai fi cumpărat produsele.
Articolul face referire la retragerea a mii de bidoane de pe piaţă, fapt ce dorim să fie susţinut prin probe. Dacă această afirmaţie ar fi fost reală, firma Hexi Pharma ar fi fost falimentara şi, în mod cert, spitalele respective nu ar mai fi achiziţionat produse de la Hexi Pharma.
'Deşi am dat dovadă de transparență prin prezentarea la invitaţia domnului Tolontan, am constatat, în final, că interviul a fost trunchiat cu ceea ce a apărut pe blogul dumnealui şi însoţit de comentarii rău-voitoare şi scoaterea din context a anumitor afirmaţii', explică Dan Condrea asociatul majoritar al Hexi Pharma", se arată în comunicatul Hexi Pharma.