Autostrada Sibiu-Orăştie a fost inaugurată, deşi nu era terminată. O demonstrează chiar procesul de predare-preluare a lucrării încheiat între constructor și Compania de Drumuri din noiembrie anul trecut.
În documenele ataşate scrie că încă se lucra în zonele cu alunecări de teren. Cu toate acestea, şoseaua de mare viteză a fost inaugurată de premierul Victor Ponta şi Ioan Rus, pe atunci şef la Transporturi, cu doar două zile înainte de turul doi al alegerilor pentru Cotroceni.
14 noiembrie 2014. Două zile până la turul doi al alegerilor pentru Palatul Controceni. Premierul Victor Ponta şi Ioan Rus, pe atunci ministru la Transporturi, au fost primii care au testat cei 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte proaspăt deschişi circulaţiei.
Decizia de a da drumul circulaţiei pe acest tronson de autostradă a fost luată în timp record de şefii de la Drumuri: doar două zile.
Pe 13 noiembrie era încheiat un proces de predare - preluare a autostrăzii. În timp ce şefii de la Drumuri spuneau că se poate circula în siguranţă pe autostradă, documentul arată că o serie de lucrări nu erau gata, inclusiv: lipseau guri de scurgere a apei în zona unor poduri şi la viaductul de la Aciliu, lipseau şanţurile de colectare a apelor, nu erau construite bazine care să reţină apa.
Crăpăturile din carosabil au apărut la două luni după inaugurare. Autostrada a intrat în reparaţii în luna septembrie 2015, când a fost închisă circulației.
Şefii de la Drumuri recunosc că tocmai infiltraţia apei sub şosea e problema. De vină pentru fisuri nu ar fi alunecările de teren, ci scurgerea apei și proasta execuţie a fundației.
CNADNR închide Autostrada A1, între Săliște și Sibiu, la 10 luni de la inaugurare
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a transmis joi, 3 septembrie, un comunicat prin care informează participanții la trafic că începând de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orăștie - Sibiu, va fi instituită restricția totală a traficului rutier, respectiv între Nod rutier Sălişte(km 270+020) - Nod rutier Cunţa(km 292+455).