Dâncu a spus că nu l-a întrebat nimeni ce a găsit când a preluat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Adminsitraţiei Publice, ci mai degrabă, câţi oameni va da afară, deşi el nu anunţase că ar urma să facă disponibilizări.
"Cred că asta am uitat noi, sa ne raportăm la noi înşine pornind de la niste asteptari normale, ce ar trebuie să aşteptăm de la stat. Asta a intrat într-un fel de nevroză, ce aşteptăm de la ceilalţi.(..) Am fost întrebat mereu(n.r după ce a preluat Ministerul Dezvoltării) ce vreau sa fac, câţi oameni vreau să dau afară, deşi eu nu am spus că vreau să dau oameni afară, daca mă inteleg bine cu premierul, dar nu m-a întrebat nimeni ce am găsit acolo", a spus Dâncu.
Pe de altă parte, Dâncu a subliniat că a acceptat să facă partea din Guvernul Cioloş fără să mai aibă aşteptări maximale, pentru că este a doua oară când face parte dintr-un Guvern, după Executivul Năstase. Dâncu a mai spus că Romania nu trebuie salvată de un desant tehnocratic, ci de propria elită şi a subliniat că este un Guvern care nu are o susţinere largă din partea Parlamentului, dar nici presiuni:
"Atunci când te duci într-un guvern pentru da eşti curios, ai vise supradimensionate faţă de ceilalţi cand te duci a doua oara, desigur ca nu te mai raportezi la acele aşteptări maximale, te gandeşti la ce trebuie facut repede, este un Guvern de un an de zile. Când ajungi acolo trebuie sa faci politica. Este vorba de specialişti care au fost aduşi acolo prin conjuncturi, dupa o criză politică. Este un Guvern care nu are o susţinere largă din partea Parlamentului, dar nici presiuni. Venim din patru zări diferite, Cluj, Bruxelles, America, iar cei mai mulţi nu au experienţă politică. Dar eu cred că este nevoie de un pic de naivitate pentru a-ţi putea închipui România. Văd ca oricine poate critica Guvernul. Ei pot sa apere soluţia politica. Dar solutia nu este legata de un Guvern de specialişti. Romania nu trebuie salvată de un desant tehnocratic. Romania trebuie salvata de propria elită. Poate printre viitorii politicieni vor face parte si cei care acum sunt colegii noştri în Guvern".
Vicepremierul a mai spus că programul de guvernare construit este unul simplu, dar a trebuit să se ţină cont de tendinţe. Acesta a mai afirmat că s-a bucrat să cunoască oameni noi, văzând pentru prima data oameni care nu au zis "îi dăm afara pe cei vechi, îi aducem pe ai noştri."
"Acum trebuie sa construim un proiect care să tine cont de lipsurile hibele noastre. Ca să fiu sincer, noi am facut un proiect care este prea simplu, noi nu putem simplifica urgenţa, dar atunci cand construim un proiect trebuie sa vedem care sunt tendintele noastre, am incercat sa le dam o expresie sintetică. M-am bucurat să cunosc oameni noi, am vazut pentru prima data oameni care nu au zis îi dăm afara pe cei vechi. Nu venit cu ideea ii schimbam pe acestia şi venim cu ai noştri. În acest iureş al schiumbarii se produc multe nedeptăţi", a mai spus Dâncu.